Politik

Märkliga sandmaskar på stranden i Falkenberg, men hur har dom skapats?

sandmaskar

Jag tycker om att vandra utefter Stilla Havskusten ute vid Santa Cruz i Kalifornien. Så när jag nu befinner mig vid Nordsjökusten i Falkenberg så gör jag samma sak. Visst, vågorna är inte riktigt lika maffiga, men det finns å andra sidan en mängd företeelser som jag inte är van vid. Som på bilden ovan. De små sandkullarna som sticker upp ur de grunda vattnet, och på varje liten kulle, en intrikat sandmask, som jag kallar dom.

sandmask4

Som den här.

sandmask3

Och den här.

Så hur i hela friden har de här maskarna skapats och av vad? Om det finns någon som vet svaret så vore det väldigt intressant att höra.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Märkliga sandmaskar på stranden i Falkenberg, men hur har dom skapats?

    1. Lennart

      Bossebus: nu måste jag skratta. Aldrig i mina vidaste drömmar hade jag kunnat tro att det verkligen hette sandmaskar, det vara bara något jag hittade på eftersom jag inte visste vad det var.

Comments are closed.