Politik

Putins nästa mål, att ta Aleppo, kosta vad det kosta vill

Aleppo

Man brukar tala om “the mother of all battles” och det är vad Vladimir Putin nu verkar sikta in sig på. Med en armada av ryskt attackflyg som ska krossa allt motstånd i den redan sönderbombade staden, följt av våg efter våg av pansar och infanteristyrkor från Assad-regimen, Iran och Hizbollah.

Målet är att visa att det nu är Putin och Assad som har initiativet i Syrien och som kommer att återta alla de områden som man har förlorat under de senaste åren.

Time Mgazine skriver: Syrian Army Musters With Iranian Troops to Retake Aleppo

Syrian forces are massing with Iran and Hizballah to launch a joint attack against rebels in Aleppo. The attack, reported by Reuters based on sources in the Syrian government, will be supported by Russian airstrikes.

Aleppo, the country’s largest city, has been a key battleground in the war for control of the region with authority divided between the Syrian government, anti-government rebels and Islamic State in Iraq and Greater Syria (ISIS) fighters. The move by the government to take the now depopulated city follows offensives in other parts of the country following the launch of Russian airstrikes.

“The big battle preparations in that area are clear,” an official told Reuters, saying that the Syrian army had mobilized along with thousands of Iranian troops.

The move into Aleppo is the latest offensive to place the United States in a difficult position. The U.S. has offered support to rebels that are opposed to both Syrian President Bashar al-Assad and ISIS. The attack aims to eliminate ISIS as well as the rebels supported by the U.S. to restore Assad.

Resultatet kommer att bli ett blodbad utan like och en flyktingström som kommer att få dagens flyktingvåg att se ut som en rännil.

Sån är han, Vladimir Putin, totalt hänsynslös för att nå sitt mål med att återigen etablera Assadregimen över hela Syrien. Kosta vad det kosta vill.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

22 thoughts on “Putins nästa mål, att ta Aleppo, kosta vad det kosta vill

 1. Christer W

  Lennart, nu när du är i sverige kan du köpa lösnummer av ETC. Den har en kritisk syn på mycket och rent informativa sidor också, t.ex. hur du slipper el-oligarkin.
  Finns att läsa på en del större bibliotek.

 2. Christer W

  När det gäller natoanslutning så är det inget nytt och har i princip drivits av alla partier utom ett ända sen femtiotalet.
  Erlander och möller åkte skytteltrafik mellan svedala och us på¨50-talet och en bit på 60. Ett antal flygfält i sverige byggdes under den tiden för att ta emot b-52, skavsta, kallax och ytterligare några mer ensligt belägna.
  Det finns också några inofficiella vägar över fjällvärden sedan den tiden, någon dags arbete med schaktmaskiner är allt som behövs.
  Så johnny, natoanslutningen har funnits hela tiden, fast inte officiellt. Stoltheterna , lansen, draken, viggen och jas skulle inte gå att bygga och sätta ihop om inte den inofficiella anknytningen fanns.
  Det är nog snarare att folkopinionen har inte längre lika starkt inflytande än cia,s förmåga som är orsaken.
  Kan det beror på högertendeserna i samhället som sammanfaller med sd,s tillväxt?

  1. Lennart

   Christer, det är litet underligt att inga svenska journalister tycks ha grävt i orsaken till att hela Alliansen med ens kräver svenskt medlemskap i Nato. Jag tror själv att det är ett sätt att skaffa sig en fördel över regeringen inför nästa val. Men ingen verkar ha forskat i det.

 3. Christer W

  “Problemet är jag verkar vara den enda som förstår vad det är och hur de påverkar politiken. Ni andra är bara rädda för antisemitstämpeln.”

  Suck.

  Bosse sammanfattade det väldigt tydligt. “Visst kan det vara tjatigt att höra om alla “sionistkonspirationer” så där har Johnny en del att jobba på”

 4. Bosse

  “Man kommer tydligen inte att förhandla alls, bara säga att nu är vi open for business, var vill ni stationera era trupper, säg bara till.”
  Javisst och det är väl detta Guillou vet. F.ö. så tror jag att vi rent teoretiskt kan låtsas förhandla både hit och dit men i realiteten så är inte USA det minsta intresserade av såna förhandlingar.
  “Antingen är du med oss eller så är du emot oss” är fortfarande ledorden. Allierade? Nä vasallstater är det som gäller.

  1. Johnny

   Den amerikanska statskuppen i Ukraina och NATO- propagandan betalar sig, både Finland och Sverige har närmat sig en natoanslutning och deltar via EU med sanktioner mot Ryssland trots att vi inte är med i NATO. Bara att gratulera CIA de lyckades orsaka Ryssland och Ukraina samt Europa stor skada, men vasallstaternas korrupta regeringar pappegojar propagandan mot Ryssland, ingen säger sanningen. Vi lever i en väldigt förljugen värld.

 5. Bosse

  Visst kan det vara tjatigt att höra om alla “sionistkonspirationer” så där har Johnny en del att jobba på 😉 En sak har han dock rätt i här:
  “Tyvärr för kurderna så är Turkiet, Iran, Irak och Syrien emot en kurdisk stadsbildning, så det lär bli svårt för dem att fixa egen nation.”
  Javisst så är det tyvärr och därför ser inte kurdernas situation speciellt ljus ut (dagens underdrift). Oerhört tråkigt att inte västvärlden visar mer engagemang för kurdernas sak och sätter press på t.ex. Erdogan i denna fråga.

  Vad gäller MÖ så är här en krönika av Jan Guillou. Egentligen om Sveriges förhållande till NATO men också om MÖ-situationen. Det är inte alltid jag håller med Guillou men här kan jag skriva under på det allra mesta han skriver:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article21603855.ab

  1. Lennart

   Bosse, tack för länken till Jan Guillous krönika. Men Guillou missar en viktig poäng. Nämligen att inget Alliansparti har sagt ett enda ord om vilka villkor de kommer att lägga fram när de börjar förhandla med USA om Natomedlemskap. Man kommer tydligen inte att förhandla alls, bara säga att nu är vi open for business, var vill ni stationera era trupper, säg bara till.

 6. Christer W

  Johnny, vad jag pekade var så fort du skriver något så kommer något om sionister och som jag skrev blir du deras bästa propagandaapparat.

  1. Lennart

   Christer, det penibla är att Johnny inte ens vet vad en sionist är. För honom är det ett skällsord helt enkelt.

   1. Johnny

    Problemet är jag verkar vara den enda som förstår vad det är och hur de påverkar politiken. Ni andra är bara rädda för antisemitstämpeln.

 7. Johnny

  Christer W, du bara tycker och tror utan substans. Kom igen själv med riktiga fakta i stället för barnsligt dravel om glassar hit och dit. Svara åtminstone på enkla frågor som vem sponsrar Daesh??? Alla som vet någonting om krigen i MÖ känner till PNAC planen och vilka som skrev den och deras bakgrund, det är bara att Googla. Det enda som neocons inte har lyckats starta är kriget mot Iran där fredsavtal inträffade till neocons stora sorg. Det ser ut som de, neocons, inte lyckas fixa en ny vasallregering i Syrien idag på grund av Rysslands inträde i kriget mot terroristerna, vi får se.

  Så kom med fakta och källor i stället för löjliga substanslösa påhopp om du nu har någon kunskap att bidra med. Berätta nu vem sponsrar Daesh och varför är det krig i MÖ?

 8. Christer W

  Johnny, om ämnet Järna vaniljglass eller Ottos vaniljglass smak skulle behandlas så skulle du komma med en lång harang om sionister.
  Ditt agerande påminner rätt mycket rättshaveristers agerande.
  Därför kan jag tänka mig att de flesta sionister är rätt nöjda med ditt agerande.

 9. Johnny

  Christer W, vadå dravel om zionister. Det är högst relevant faktor vad gäller krigen i MÖ. Det är officiell information att främst judiska zionister författade PNAC, Kristol, Kagan, Perle, Wolfowitz, mfl. Wesley Clark som vittnar om att sju länder skulle förstöras på fem år i MÖ. Mycket av detta har hänt och jag ser inga bevis på att PNAC planen skulle vara avslutad, gör du?

  Daesh spelar första fiol säger du, kanske det i så fall som en renegade terrorgrupp. Daesh är organiserat, finansierat, sponsrat med Toyota bilar, vapen, materiel, förnödenheter. Vem eller vilka är Daesh sponsorer enligt dig?

  Varför skulle Israel vara skräckslaget? Daesh, Al-queda, Al-Nusra, etc har väl aldrig attackerat Israels intressen? Palestinska Intefadan kanske oroar. Turkiet, USA, Israel kan ju inte anklagas att agera kraftfullt mot Daesh precis. Ryssland har åstadkommit mer på en vecka än vad USA och Israel på över ett år. Flera olika bedömningar av situationen finns så varför din skulle vara den rätta återstår att se. Min bedömning är att Daesh organiserades av CIA och finansierades av Syriens fiender för att skapa en ny sunnimuslimsk stat från Turkiet till Saudarabien för nya gasledningar skull samt blockera gasledningar från Iran, Irak, Syrien, Medelhavet, Europa. Frågan nu är om USA anser att Daesh projektet spårat ur och fått ett eget liv som inte gynnar USA/Israels intressen längre, men varför då låtsas bekämpning av Daesh? Ryssland kliver in och bekämpar Daesh med full kraft och har världsopionen med sig. Well, det finns många olika intressenter i MÖ-soppan och uppfattningar om vad som sker där.

  Sedan har vi konflikten mellan hökar och duvor inom den amerikanska administrationen som är svårbedömnd enligt mig. Voltairenet.org har en intressant artikel om Obama och Putin samarbete mot neocons agenda här:http://www.voltairenet.org/article188939.html

 10. Christer W

  Johnny, kan du inte sluta med dravlet om sionister i alla sammanhang.
  I dag spelar us tredje fiol, ryssland andra fiol och ledstämman är daesh i mö. Assad är numera i det närmaste att liknad vid en storpolitisk marionett, han avgör ingenting längre utan det är framförallt ryssland som gör det
  Israel är skräckslagen åskådare till vad som händer, just för att allt är utom deras kontroll nu.
  Us har problem med att försöka hålla sig väl med krafter som kan stå emot daesh, shiiter och kurder huvudsakligen eftersom det ses inte med blida ögon i vare sig ankra, baghdad och riyad.
  Att us har öppnat sig gentemot iran har en bidragande orsak, iraks arme står still och låter daesh hållas. Dessutom är den korrupt och förmodligen försörjer daesh med en usmaterial. De har lite väl mycket för att stå för försörjning själva, (de 4 miljarderna de sägs få in på oljan räcker inte ens till för en veckas krig)
  Till saken hör också att det enda organiserade motstånd som finns mot daesh utöver shiitisk milis så är det kurderna, därför har us börjat ge kurderna vad de behöver
  Det gör att de får agera med silkesvantar när det gäller turkiet, och i och med att erdogan inte längre är så förtjust i israel tvingas us (och nato)till att vara återhållsam, nyckeln in till svarta havet (och även ut) är turkiet och bosporen.

 11. Johnny

  Zionisternas PNAC plan syftar till att förstöra Israels fiender och rita om kartan med hänsyn till etnicitet, religion, språk, kultur, etc. Syrien och Irak delas då i mindre homogena läner.

  Tyvärr för kurderna så är Turkiet, Iran, Irak och Syrien emot en kurdisk stadsbildning, så det lär bli svårt för dem att fixa egen nation.

 12. Bosse

  “Det gynnar kurderna också och kanske ge dem en chans att skapa ett sammanhängade område i syrien och irak. Karta från förra århundradet håller kanske på att ritas om, trots Erdogans ambitioner.”
  Christer: Jag hoppas verkligen det. Kurderna är de som jag känner mest sympati för i den här konflikten.

 13. Christer W

  Nu gör du det lätt för dig, Lennart. Aleppo har alltid varit en strategisk stad som alla vill kontroller.
  Från Aleppo går det 10-tal vägar och även järnväg till bland annat Baghdad. Den som kontrollerar Aleppo har då kontrollen över en bra bit av MÖ.
  Realiteten är att det är lika viktigt för t.ex. Amman, Baghdad eller Jerusalem vem som kontrollerar Aleppo.
  Tar daesh över så förändras maktbaklansen rejält, återtar assad hela aleppo kommer det också märkas.

  Men som Bosse påpekade i ett annat inlägg, det finns ingen riktig samlad opposition utan bara en massa spretiga intressegrupper.
  Det närmaste som finns som opposition är kurderna och som just nu får de materiellt stöd av us.
  Tydligen är planen att attackera al ragga och därmed spränga en kil in i daesh-kontrollerade områden. Går plan i lås så kommer daesh ha svårt att underhålla sina styrkor i nordväst, vilket gynnar assad också.
  Det gynnar kurderna också och kanske ge dem en chans att skapa ett sammanhängade område i syrien och irak. Karta från förra århundradet håller kanske på att ritas om, trots Erdogans ambitioner.

 14. Johnny

  Själv tycker jag Ryssland är tvåa på bollen både i Ukraina och Syrien. Ryssland klarade inte av att avvärja USAs statskupp i Ukraina, lyckades precis rädda Krim och militärbasen, men industrin i östra Ukraina är sönderbombad och gasledningarna kan USA stänga när man vill. Samma i Syrien, USA och allierade lyckades få igång kriget för fem år sedan och först nu kliver Ryssland in i striden på allvar, även om man lyckades förhindra USAs angrepp i augusti 2013. Om Putin hade varit så smart som många hoppas att han är så hade han lyckats förhindra krig både i Ukraina och Syrien tänker jag.

 15. Johnny

  Är Putin hänsynslös? Vilken hänsyn vill du han skall visa? På vilket sätt är Obama hänsynsfullare?

  Putin avser att återupprätta Syriens integritet och skjuta alla terrorister och rebeller som agerar med våld mot den lagliga regeringen i Syrien. Israel vill säkerligen att USA fortsätter kriget tills alla Syrier är döda eller flytt till Sverige med permanent upphållstillstånd och livstidsförsörjning. Frågan är väl hur länge skall USA kriga för Israels säkerhet? USA har inga intressen i Syrien. Bäst att åka hem och käka kalkon med familjen, ta fram popcornen och titta på ISIS mot Ryssland på TV.

Comments are closed.