Politik

Tesla senaste Model S Software Version 7.0 autopilot, imponerande men inte förarlös

I somras sa, om jag inte minns fel, elbilen Teslas grundare och Silicon Valley-ikonen Elon Musk att man skulle ha lansera en självstyrande version i år. Nu visade det sig inte vara riktigt sant, men Model S Software Version 7.0 autopilot visar vart man är på väg mot framtiden och den självstyrande bilen. Kolla videon ovan.

Tesla Motors skriver såhär på sin hemsida: Model S Software Version 7.0

Autosteer keeps the car in the current lane and engages Traffic-Aware Cruise Control to maintain the car’s speed. Using a variety of measures including steering angle, steering rate and speed to determine the appropriate operation AutoSteer assists the driver on the road, making the driving experience easier.

Tesla requires drivers to remain engaged and aware when Autosteer is enabled. Drivers must keep their hands on the steering wheel.

Det är långt, mycket långt, kvar men det gör kanske mindre än att man redan nu kan göra körandet betydligt säkrare än tidigare. Som t.ex. att de nya bilarnas mjukvara kan se den blinda punkten bakom vänster axel och samtidigt hålla koll på att bilen framför inte plötsligt gör en tvärnit.

Jag gissar att vi kommer att sen en snabb utveckling mot allt mer autonoma bilar under de närmaste decennierna. Något som kommer att göra trafiken allt säkrare. Men fullt förarlösa bilar kommer säkert att dröja flera decennier.

Pressklipp:
VA

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Bilar