Politik

EasyPark, svensk SMS-teknologi imponerar, och buffliga bilister och cyklister förvånar

easy park1

På gång ute i Falkenberg med omnejd och snart på väg ner till en annan svensk favoritstad nämligen Malmö, ser jag saker som förvånar mig, som jag inte är van att se.

Ja först får jag lära mig att svenska bilister inte är lika artiga som dom som jag är van vid i Silicon Valley. Här verkar ett övergångsställe med en fotgängare som just ska korsa en utmaning till bilisten att hinna först och slå fotgängaren, kosta vad det kosta vill. Istället för en varning för bilisten att stanna och låta fotgängaren korsa.

En annan underlighet är att när en cyklist kommer bakifrån på en delad trottoar så säger dom ingenting, dom bara stryker förbi på någon millimeters håll. Jag är antingen vad vid att man använder ringklockan som förr om åren, inklusive förra året, eller att man som i Silicon Valley högt ropar “on your right”.

Men skylten ovan är något som jag aldrig har sett i Silicon Valley. Och en påminnelse om att Sverige, Skandinavien och de baltiska staterna länge har legat långt före USA på just SMS-området. Vet inte riktigt varför.

Och det är viktigt att vi ligger i och tar för oss för den internationella konkurrensen blir allt tuffare.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Sverige