Politik

En grupp söta små påpälsade dagisbarn kommer vaggande, hösten är här

dagisbarn

När man kommer till Sverige på hösten så ser man ofta en grupp på
påpälsade dagisbarn med sina lärare som kommer vaggande och rultande på trottoaren

Min frus röst brukar gå upp i falsett när hon ser en sån här syn, som vi aldrig ser i Kalifornien där alla dagisbarn lämnas av vid skolan i stora SUV:n och där vädret aldrig är kallt nog för såna här små påpälsade eskimåer att komma gående.

Mycket söta där de håller varandra i handen, och samtidigt undrar man om sån här erfarenhet inte bygger styrka, uthållighet och tuffhet i det vuxna livet. Något som kanske barn som aldrig behöver uppleva kyla och mörker inte lär sig.

Idag var den första riktiga höstdagen med riktigt regn här i Falkenberg och jag kan inte säga att det var en speciellt trevlig dag. Hösten har börjar på riktigt. Fyra månader av sånt här väder frestar på. Klarar man det så kan man antagligen ta värvning i kustjägarna.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Sverige