Politik

Googles automatiska familjealbum med Google Story öppnar dörren mot framtidens mediecentrerade värld

Semester1

Semester2

Google Story är en fantastiskt fin app som jag just upptäckte av en rent slum. Den är gömd bakom Google+ och Google Photos och den fungerar endast i din mobil eller på din surfplatta.

Men med dom begränsningarna så visar den framåt mot en mycket spännande framtid. För vad Google Story, som är inbakad i Google Photos, gör är att appen tar dina bilder, som du har tagit med din mobil, och om du har satt på geolocation så att Google vet var bilderna är tagna, så kan den göra små coola saker som på den andra bilden ovan. Dvs visa din färdväg. Den vet också i vilken stad du befinner dig och den kan i princip lägga till en massa information om du bara låter den. Som vilket flygbolag eller tåg du reste med, vilka av dina vänner eller fiender du träffade, och vilka restauranger du åt på. Och givetvis lägga till länkar och även låta oss spela in åtföljande audio eller video.

Ett automatiskt genererat familjealbum som kan innehålla bilder, video, musik, allt du vill.

Nu är det här en sån där Google-produkt som några programmerare verkar a jobbat på i någon vecka och sen glömt bort. Den fungerar men skulle kunna utvecklas betydligt bättre.

Men som en vägvisare mot framtidens album så är den verkligen spännande.

För att experimentera med Google story så går du till Google Photo i din mobil, klickar på + tecknet uppe i övre högra hörnet och sen trycker du på Create New Story. Sen väljer du de bilder från ditt Gallery du vill inkludera och Google sköter resten.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om