Politik

Silicon Valley expanderar, kinesiska drönarjätten DJI etablerar sig i Palo Alto

Drones

Det finns två slags företag som etablerat sig i Silicon Valley. Å ena sidan mängder med startupföretag, en handfull med entreprenörer och programmerare som etabletrar sig i ett litet kontor i fashionable SoMa-distriktet söder om Market Street i södra San Francisco. Eller om dom inte har så mycket pengar, nere bland pöbeln i San Jose eller Milpitas.

Men i takt med att investeringsmiljarderna strömman i i dalen så håller redan etablerade storföretag också dom på att etablera sig i Silicon Valley.

Juro Osawa skriver i New York Times: Chinese Drone Maker DJI Seeks Silicon Valley Talent

If you are a top-notch engineer in Silicon Valley, Chinese drone maker SZ DJI Technology Co. may come knocking on your door soon.

DJI, the world’s largest consumer drone maker based in Shenzhen, says it is opening a new research and development office in Palo Alto. The new lab will be run by two senior staff DJI hired this year: Rob Schlub, a former Apple engineer who worked on antenna design, and Darren Liccardo, a former Tesla Motors engineer who worked on autopilot systems. DJI said Mr. Schlub and Mr. Liccardo have already started recruiting engineers, and the office will eventually hire several dozen people.

While competition is intensifying in the market for both consumer and enterprise drones, DJI is trying to stay ahead by beefing up its R&D capabilities in China and abroad. Out of the company’s roughly 4,000 employees, about 1,500 are R&D staff, and most of them, for now, are based in Shenzhen.

The new Palo Alto lab will also look for opportunities to work with or invest in Silicon Valley startups, DJI says.

Den här inströmningen av redan etablerade företag sker därför att dom hoppas kunna rekrytera från alla de IT-ingenjörer som redan finns i dalen. Och på det sättet själva växa snabbare.

En trend som håller på att göra Silicon Valley ännu hetare än tidigare.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Drönare