Politik

Mina observationer om flyktingkrisen på Malmö Central

Malmö Containrar

Containrar som boplats för ensamkommande flyktingungdomar vid Malmö Central.

Flyktingar Malmö

Ja eftersom jag befinner mig i Malmö och solen skiner och det är varmare än igår så tog jag en sväng runt stan och passade på att besöka Malmö Central för att kolla flyktingströmmen.

Mottagandet var mycket välorganiserat med stora skyltar som visade de ankommande flyktingarna, som till största delen verkade vara ensamkommande ynglingar från Afghanistan. Dom togs emot av kommun-personal, gissar jag, med klart märkta skjortor vid perrongen inne i stationen och guidades sedan ut och över gatan till anläggningen ser på den övre bilden. En liten nyuppförd anläggning bestående av containrar och ett större antal .

Inne på Centralen var de ensamkommande flyktingpojkarna klart synliga där dom satt i klungor eller stor i kö för att växla pengar.

Många av dom som jag mötte, men inte hann ta någon bild på, ska dit i morgon igen, hade en helt moder mobil i handen, som dom kommunicerade med. Och mobilerna är huvudverktyget för alla dagens flyktingar. Det är den dom använder för att kommunicera med sina familjer i hemlandet och med sina sociala nätverk i Sverige och på vägen hit.

Vad som var mycket synligt var alla journalister med stora kamerasystem inne på stationen.

Jag vet inte vad jag hade väntat mig hitta på Malmö Central men det var roligt att se att allt var så väloljat. Det faktum att man nu infört gränskontroll kan ha något med det att göra. Även om den inte verkar som om den riktigt har införts än.

På Triangelns station, den andra stationen som flyktingarna kommer till efter Hyllie nära Bron, såg jag inga spår alls av några flyktingar. Jag hade fruktar långa köer på Skånetrafikens kontor dit jag hade ett ärende, men det var så gott som helt tomt. Mycket konstigt.

En sak som dock är påfallande från mitt besök här förra året är att antalet tiggare har ökat markant.

Pressklipp:
Sydsvenskan

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Migration

One thought on “Mina observationer om flyktingkrisen på Malmö Central

  1. Marcin

    Nu när statsministern infört slumpmässiga gränskontroller och dragit åt slipsen på den bruna skjortan han tills för inte så länge sedan visade sitt röda förakt för, så kanske dagens motsvarighet till “Der ewige Jude” kommer visas på SVT i bästa sändningstid. Vem vet, det är tvära kast som gäller tydligen. Bli inte förvånad om socialisterna rakt av plankar Åkessons föraktliga politik. Hjärtat visade sig tydligen ha gränser.

    https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

    Kan någon som kan tyska dubbelkolla att översättningen verkligen stämmer vid 7:12-7:33? Jag tvivlar på att den är korrekt.

Comments are closed.