Politik

A16Z och de senaste häftiga IT-trenderna i Riskkapitalet i SiA16Z och de senaste häftiga IT-trenderna bland Riskkapitalet i Silicon Valleylicon Valley

Det blev litet eftersatt med bloggningen under min Sverige-semester så jag får ta igen det nu.

Riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz i Menlo Park alldeles invid Stanforduniversitetet i Silicon Valley har på kort tid etablerat sig som den främsta källan för IT-trender och intressant IT-teknologi, en kovändning från bara några år sen när riskkapitalet behöll sina insikter för sig själva.

De här poddprogrammen om Biotech, Fintech, AI, Quantum Computing och Blockchain handlar alla om trender som Andreessen Horowitz anser vara viktiga not att satsa pengar på. Och det betyder att dom verkligen är viktiga-

Fintech, dvs finansiell teknologi har på kort tid blivit väldigt viktig ur investeringssynpunkt och Fintech är parad med Blockchain- AI är förstås vad IBMs Watson och andra kognitiva system, främst på Google och Facebook, handlar om. Och Biotech är bioteknologi med genteknologi och omskrivna företag som 23 and Me och Theranos.

Så lyssna till de här poddradioprogrammen och kolla de senaste trenderna i Silicon Valley.

Det är svårt att välja mellan de olika trenderna i de här poddradioprogrammen. De är egentligen lika viktiga allihop. Vilket visar hur IT-industrin fortsätter att avancera, i allt snabbare takt.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Riskkapital