Politik

Hollywood nästa, Virtual Reality, på tröskeln till en teknisk och underhållningsrevolution

Razer OSVR Open-Source Virtual Reality for Gaming

När man går på Hackathon runt om i Silicon Valley så ser man utan minsta tvekan hur viktig Oculus Rift och Virtual Reality har blivit. En utveckling som befästs av att Facebook förra året köpte Oculus för $2 miljarder. Det är Oculus som tillverkar den visaren VR-verktyget Oculus Rift.

Lorne Manly skriver i New York Times om Virtual Verklighet nu befinner sig på tröskeln till ett riktigt genombrott: A Virtual Reality Revolution, Coming to a Headset Near You

The competition to dominate this space begins in earnest these next few months, with the arrival of newfangled, affordably priced headsets from Samsung, Sony, HTC and Facebook (which paid $2 billion last year for a virtual reality startup called Oculus VR). And Disney, Comcast, Time Warner and Legendary Entertainment are just a few of the entertainment companies plunking down millions of dollars in a mad dash to create content for these machines. By 2025, the market for virtual reality content will be $5.4 billion, according to the Piper Jaffray investment bank. The hardware component will be worth $62 billion.

All you need to watch some of the early virtual reality experiments from filmmakers and journalists are a smartphone and a low-tech Google Cardboard viewer.

En nyckelkomponent för att VR ska kunna få ett riktigt genombrott är dock Hollywoodfilmern och det är här som regissören Robert Stromberg (“Maleficent”), Ridley Scott och Fox Innovation Lab nu jobbar med en VR-följeslagare till Ridley Scotts succefilm “The Martian”, som ska bli mellan 15 ochl 20 minuter och som ska släppas i början av nästa år. Biobesökarna ska bli en strandsatt astronaut och navigerar planeten för att försöka överleva.

Om den här filmen får den framgång man hoppas på så kommer vi säkert att få se en mängd andra VR-filmer.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Virtual Reality