Politik

Republikanska Föreningen ger järnet för ett bättre Sverige

Att alla ämbeten i ett demokratiskt land som Sverige inte ska vara öppna till alla medborgare är en skamfläck som Republikanska Föreningen försöker rätta till med sin kampanj för en svensk republik.

den s.k. Torekovskompromissen 1971 som “innebar att den svenska monarkin bestod, men till priset av att monarken fråntogs allt politiskt inflytande, till exempel vid regeringsbildningen. Monarken skulle endast ha ceremoniella uppgifter, såsom rikets främste företrädare, såväl inåt som utåt.”

Nu har familjen Bernadotte, i takt med att familjen växer satt upp allt fler medlemmar på “apanaget” istället för att begränsa apanaget till den tjänsteutövande kungen. Så som t.ex. alltid har varit fallet med tjänsteutövare som Ärkebiskopen (när det var en statlig post) , Överbefälhavaren och liknande tjänster.

Republikanska Föreningen anser att Riksdagens Talman lätt skulle kunna öppna riksdagen helt gratis och att den helt onödiga och allt dyrare familjen Bernadotte utan att någon egentligen ens skulle mörka det, lätt kan förpassas till historiens skräphög.

Något som visserligen skulle uppröra läsarna av Svensk Damtidning och Expressen, men dom kunde säkert hitta några andra kändisar att följa fast helst då inte skattefinansierade såna.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kungahuset