Politik

Årets Julklapp, PhunkeeDunk, Hovertrax, IO Hawk, Ninebot, Swagway, de motoriserade rullbrädena nu i Sverige !

De motoriserade rullbrädena som jag redan har bloggat om håller på att ta USA med storm. Dom väger omkring 10 kg så dom är lätta att ta med sig. Deras maxhastighet är 10km/timmen och räckvidd är upp till 20 km. En siffra som man dock ska ta med en stor nypa salt. Men säg 10 km och det är inte dumt det.

Tricket med de här allt populärare brädena som nu även finns i Sverige är att inte bara kunna köra dom inomhus, utan även utomhus. Och utomhus betyder på cykelbanor eftersom ytan måste vara jämn. Här i Kalifornien träder en ny lag i kraft i januari som gör det lagligt att köra såna här bräden på cykelbanor så länge som man ha hjälm. Men man får kolla i andra delstater och givetvis i Sverige.

Molly McHugh skriver i New York Times: Buying a Hoverboard? Here’s Everything You Need to Know

How Much Is it Going to Cost?

One way to tell if your board is any good is cost. Under $300? You probably want to back away quickly. Some of the best-reviewed boards are upwards of $1,000, though some of those without celebrity reputations attached can be bought for between $500-$900. TL;DR: There really isn’t a standard price yet, but you should budget to spend at least $500.

Det ska bli kul att se hur de här brädena kommer att utvecklas under 2016. Till skillnad från den misslyckade Segway som mest verkar användas av polis på amerikanska flygplatser, så verkar de här rullbrädena att ha just den rätta coolhetsgraden för att dom ska bli mycket populära.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Prylar

5 thoughts on “Årets Julklapp, PhunkeeDunk, Hovertrax, IO Hawk, Ninebot, Swagway, de motoriserade rullbrädena nu i Sverige !

 1. Christer W

  Frågan är om inte det smartaste kanske är att man kunde få in folks huvud att hjärnan behöver också fysisk motion för att vara riktigt vass.
  Det sitter en hel jäkla massa mer eller mindre deprimerade människor bara lite motion skulle få rejält förändrade liv, och kanske ett piller mindre.
  Du cyklar och går mycket själv enligt vad vi kan läsa här och antagligen känner du dig inte så ofta neråt och trött utan ganska fräsch trots din höga ålder: 😉

 2. Christer W

  Bosse, du missar den verkliga poängen. Dölast, javisst, högst upp. Knölen där behöver motion för att syresättas.
  Den moderna människans hjärna har minskat i volym sedan lång tid tillbaka.
  Förresten vad ska de med armar till, med tanke på huvudets volymminskningsnart är de ju också huvudlösa och har ingenstans att stoppa in megaburgaren. 🙂
  Frågan är om det är en förlust för resten av mänskligheten eller om världens problem därmed är självläkande. 😉

 3. Bosse

  Underbar uppfinning, nu slipper jänkarna snart använda benen över huvud taget. Om några generationer från nu kommer alla nya små amerikaner troligen att födas utan ben eftersom de är helt onödiga och bara en extra dödvikt att släpa på, evolution kallas det. Armarna får de dock tillsvidare behålla eftersom de måste ha dem för att hålla megaburgaren och den gigantiska cola-muggen.
  Fördomar? Ja självklart och ibland bara måste jag lufta dem. Som tröst till alla eventuellt kränkta amrisar så kan jag bara säga att vi tyvärr är på väg åt samma håll även här i Sverige. 😀

  1. Lennart

   Bosse, Christer, det intressant för mig är om den här lilla uppfinningen kan vidareutvecklas på något sätt. Göras smartare med sensorer. Om inte så kommer den snart att förpassas till historiens skräphög. Om inte, så vet man aldrig….

 4. Bossebus

  10kg? Vem bär en bärbar på 10kg numera? 😀

  Regelverket ids jag inte leta efter. Tror inte det blir annat än tillfälligt likt dammsugarna/gräsklipparna. Dom flesta köparna upptäcker att dom inte fungerar som man förväntade sig. Ok,dom kan naturligtvis bli bättre,frågan är hur?

Comments are closed.