Politik

Hur WeChat och chat-appar förändrar världen och samhället

Tags: ,

wechat

När flyktingarna kommer till Sverige har de allra flesta av dom pekmobiler och det är tack vare dessa mobiler och lokala SIM-kort som de har kunnat navigera hela vägen från Grekland till Sverige. Och samtidigt hålla kontakten med sina släktingar hemma i Syrien. Och bland de appar de använder är s.k. messaging apps eller chatt appar de allra vanligaste.

Edith Yeung skriver i Wired Magazine om en av de allra mest populära, som jag själv använder för att kommunicera med mina vänner: The Many Ways Of WeChat: How Messaging Is Eating The World

WeChat has grown dramatically. The app has not only changed how my mother communicates, but has ingrained itself into the lives of the 570 million people who logged in on a daily basis in September 2015. To showcase WeChat’s ubiquity: Penetration rates in all tier-one Chinese cities (10+ million population) are above 90 percent of the population.

WeChat has a depth of engagement that most other apps cannot match because of the breadth of social features it offers — from Moments, for sharing news and links, high-quality video and audio chat (users generate 540 years of video/voice every day), to stickers and gaming (15 percent of users play 10 minutes of games per day). These features don’t simply promote transactional messages, but rather forms of self-expression.

This engagement allows WeChat to experiment and become a platform for all sorts of new messaging or payment-based features. Many people outside of China fail to realize the breadth of use cases and verticals that WeChat now spans, from e-commerce, to transportation, to financial services.

WeChat’s amazing social (and now payments, too) experience has morphed it into a global platform, with people using it to find jobs in South Africa, to raise money for their nonprofit in California, to sell real estate in Manhattan and to find a date in South Asia.

To show the many touch points WeChat now owns across a user’s daily life, here are some of the successful-but-under-the-radar use cases that go beyond in-app games and social posts.

Mobiler med allt mer avancerade kommunikationsappar håller på att förändra världen i takt med att de här apparna blir allt med sofistikerade.

WeChat har lagt till betaltjänster, Taxitjänster, Twitter, Google Hangouts, alla populära mobila tjänster kommer till de här apparna i snabb takt.

Kampen mellan Facebooks Messenger, WeChat, WhatsApp, SnapChat, Kik, Koreanska KakaoTalk, Japanska Line, Telegram och andra hårdnar nu och vi kan vänta oss ny funktionalitet och mängder med nya appar under 2016.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

One thought on “Hur WeChat och chat-appar förändrar världen och samhället

Comments are closed.