Politik

Gear VR visar vägen mot morgondagens virtuella realitets-system

Tags:

Virtuell Realitet är en sån där teknologi som alla vet står på tröskeln och stampar och när som helst kommer att fullkomligt explodera bland kidsen. Speciellt när Facebooks Mark Zuckerberg köpte
Oculus VR förra året så förstod alla att det här är morgondagens grej. På Hackathons runt om i Silicon Valley så kan man vara säker på att se Oculus Rift på borden, och flinka programmerare som skriver VR-appar.

Brian X Chen skriver i New York Times om Samsungs Gear VR: som nu lanserar billiga VR-glasögon:
Gear VR Offers a Preview of Virtual Reality in the Home

When a friend asks what you did over the weekend, you may soon say, “I stood 15 feet away from a dinosaur” — and you will not be bluffing.
From Our Advertisers

That is because the Gear VR, a virtual reality headset developed by Samsung Electronics and Facebook’s Oculus VR, was released on Friday. The $100 device, which looks like a boxy pair of goggles, gives consumers an early peek into the new immersive video technology that will begin stampeding into their homes next year.

The Gear VR requires inserting a Samsung Galaxy smartphone into the headgear: The device relies on the smartphone’s screen for video and its computing brains for running apps and games. It is a precursor to the more powerful Oculus Rift, a headset that connects with a personal computer, which will make its debut next year.

VR är utan tvekan en cool grej liksom Förstärkt Verklighet som jag kanske gillar aningen bättre. Men VR kommer, kanske mest i samband med Hollywood. Och för den som är intresserad så är Gear VR alltså en kul och inte minst billig pryl att kolla.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Prylar