Politik

Terrorattack mot Kvinnoklinik i Colorado Springs i Colorado i USA

Rally to support Planned Parenthood

Det är pinsamt när Aftonbladet kallar den amerikanska Planned Parenthood, som nu återigen får utstå en terrorattack, för en “abortklinik”, trots att det är en kvinnoklinik. Det finns en viss skillnad och det är pinsamt när svenska journalister går på den kristna högerns linje.

Aftonbladet skriver: Gisslandrama i Colorado Springs. Polisen är just nu inne i byggnaden för att gripa gärningsmannen

SvD skriver: Minst åtta skadade i skottdrama i USA

Minst åtta personer har skadats, varav flera poliser i ett pågående skottdrama vid en Planned Parenthood-klinik i Colorado Springs i USA. Skott hörs inne i byggnaden, uppger polisen enligt AFP.

Skottlossningen startade vid lunchtid på fredagen, lokal tid. Skytten som ska vara utrustad med ett automatvapen öppnade eld mot polisen när de kom till platsen. Ett vittne säger till AFP att hon hörde minst 20 skott avlossas under mindre än fem minuter och såg en polisman falla till marken.

Området runt kliniken spärrades av och myndigheterna uppmanade människor att hålla sig inomhus.

Och varför är det inte ett terrordåd när en kvinnoklinik attackeras med vapen? När det gäller terrordåd i USA så använder man vanligtvis termen “skottdrama”, kanske för att skönmåla det, jag vet inte.

Målet med attackerna mot Planned Parenthood, tillsammans med republikanernas försök att stänga dom med icke-våldsmedel är att göra de fattiga kvinnor som är beroende av den familjerådgivning och de ppiller som man kan få på klinikerna att inte våga gå dit helt enkelt. Kriget mot kvinnorna i USA är inte speciellt omskrivet i Sverige men det är inte desto mindre en av USA:s skamfläckar.

Hur som helst så är det här den tredje masskjutningen på tre veckor. Och fler lär det bli.

Pressklipp:
AB,

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kvinnor,SvD,DN

3 thoughts on “Terrorattack mot Kvinnoklinik i Colorado Springs i Colorado i USA

  1. Peter Andersson

    I den svenska debatten så har nu även termen “abortaktivist” börjat dyka upp som ett verbalt påhopp på de som vill försvara kvinnors rätt till säkra aborter i den offentliga vården.

    1. Lennart

      Peter, hur är det med det nya KD, dom är väl mer eller mindre att jämföra med den kristna högern? Eller…

Comments are closed.