Politik

Med dagens sociala appar kan du se när kinesiska fiskar biter sig fast i din frus och dotters tår

fisk

På Kastrup ser jag en man i ett hörn som videochattar med sin kompis, fru, eller barn. Hur vanligt som helst, man ser det på tågen, på allmänna platser, överallt, hur vi håller kontakt med människor på andra sidan jorden lika lätt som med människor i vår omedelbara omgivning.

Så när min fru och dotter i Taiwan låter glupska kinesiska fiskar biter sig fast i deras tår så dröjer sig bara några sekunder tills det säger “pling” i mobilen och jag får det rätt tvivelaktiga nöjet, om “nöje” nu är rätta ordet, att se på bilderna.

I alla fall verkar fiskarna ha kul.

Men just att man kan hålla närkontakt med vem som helst var som helst är något helt nytt i mänsklighetens historia. Jag är säker på att det finns Facebookgrupper med människor som vill bli bitna av kinesiska fiskar. Kanske kan man också köpa akvariefiskar i Sverige som biter folk i fötterna.

I dagens mobila globaliserade samhälle är allt möjligt.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kina

14 thoughts on “Med dagens sociala appar kan du se när kinesiska fiskar biter sig fast i din frus och dotters tår

 1. Bosse

  Det låter bra det här och säkert är detta något som kommer att göra oss alla ekonomiskt oberoende lätt som en plätt. Jag har en bekant som vet hur slipstenen ska dras när det gäller frikostiga EU-bidrag så om riskpengarna tar slut efter några glada veckor på Bahamas så är det bara att köra vidare i EU:s regi. Det bästa är om vi sätter igång så fort som möjligt innan hela EU kursar. Om, nä förresten inte om utan när det händer så vill jag redan ha min framtid tryggad och sitta lugnt och stilla borta i Västindien och smutta på en lämplig paraplydrink.

  1. Lennart

   Bosse, Bossebus, jag ska blogga litet mer om hur man startar eget från min erfarenhet här i Silicon Valley så kan vi jämföra sen. Det är faktiskt ett mycket intressant ämne.

 2. Bossebus

  Nej nej,det skall vara riskpengar inte säkra statliga pengar. Vi skall ha lite roligt på jobbet innan vi lägger vinsten på ett Bahamasskattesmitarkonto.

  1. Lennart

   Bossebus, ok, det låter bättre. Bara slutmålet är ett skattesmitarkonto på Bahamas eller ännu bättre i mitt eget favvoland Liechtenstein så är jag med. 🙂

 3. Christer W

  Någonstans har jag läst att elektriska pulser är bra för förmågan att lära in. Lennart och Bosse satsa stort och skaffa ett gäng darrålar. De kanske sätter sprätt på både yngre och äldre damer, de kanske blir som helt nya.
  I vart fall kanske de får nya frisyrer.

  1. Lennart

   Christer, nu kom jag på det! Vi lanserar de här fiskarna för alla asylsökande!!! Dom har ju gått enorma sträckor och skulle säkert må bättre av att bli bitna av såna här fiskar. Och varför inte också på alla skolor. Kan vi bara få statligt planerings och utvecklingsstöd på några miljoner så kan vi sen leva loppan under 2016. Kan andra så kan väl också vi. 🙂

 4. Bossebus

  Men hallå Lennart! Du sitter ju på kunskapen i Silikåndalen,en liten investerare finns väl tillhanda? Horowitch eller nån? En säkert produktivt projekt ju,gratis föda från äldre/yngre damer!

  😀

  1. Lennart

   Bossebus, först måste vi komma in i en accelerator, helst Ycombinator. Ja det är bara att börja. 🙂

 5. Bosse

  Lennart: De går att äta men pga födan så luktar de ungefär som den norska pultosten.

  Undrar om inte det här skulle kunna vara en affärsidé att köra även som helkroppsmassage. Man kan börja i liten skala och ha fiskarna hemma i badkaret.

  Undrar om det funkar med vanliga småabborrar? Såna där tusenbröder som man kan få rikligt av på metspö en varm sommarkväll. Testa duger, men man bör kanske i alla fall undvika pirayor och liknande.

  1. Lennart

   Bosse, perfekt affärsidé, när börjar vi? Kan vi inte få en massa etableringsstöd och skatteavdrag och sen leva på det och strunta i fiskarna? 🙂

 6. Marcin

  Jag tycker om bilden. Det som är finast är hur den vuxna kvinnan söker stöd hos sin mor då hon antagligen tycker att upplevelsen är en aning skrämmande.

  1. Lennart

   Marcin, en mycket fin observation, bra skrivit! Och du har helt rätt, det är den handrörelsen som bilden fångar som gör den levande.

 7. Bossebus

  😀

  Fiskarna finns på varenda SPA i Sverige och folk betalar för att bli kittlade av en fisk! Anses nyttigt av “Quantified Self”:ar medans andra ser det som en bakteriehärd.

Comments are closed.