Politik

26 dokumentärfilmer om IT och teknologi vi måste se för att förstå den värld vi lever i

manufactured landscapes

Det görs en mängd utmärkta dokumentärfilmer om dagens IT och teknologi-värld som vi måste se om vi är intresserade av världen som den ser ut idag.

När man säger “dokumentärfilm” så tänker många människor säkert på tråkiga filmer om ännu tråkigare ämnen. Men den lista över några av de allra senaste dokumentärfilmerna som James McNab listar på Medium.com är allt annat än tråkiga, det är spelfilmer som hjälper oss att förstå den värld vi lever i: 26 Tech Documentaries Worth Watching

I’m a big fan of documentaries and some of my favorites involve technology and how they affect our everyday lives. Here are some of the more interesting ones that I’ve come across.

Etta på listan är Citizen Four från förra året om Edward Snowden, tvåa Particle Fever från 2013 som jag inte känner till, tre den tragiska historien The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz från förra året, fyra Indie Game: The Movie från 2012 om en grupp fristående dataspelutvecklare och femma We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks från 2013. 

Listan fortsätter och den är mycket bra. Jag kommer själv att försöka se så många av de filmer som jag inte har sett under julhelgen. Rekommenderas starkt.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien