Politik

Startupföretag: MVP på två veckor, är det verkligen möjligt?

Tags:

Agile Dilbert

Går det verkligen att snickra ihop en s.k. Minimum Viable Product, som är hörnstenen i den idag så populära Agila utvecklingsprocessen? Ja säger Benjamin Hoffman i en artikel i Medium: From Zero to Product in 14 Days. We gave ourselves two weeks to build a fully-functional MVP for the VC community. Here’s how we did it.

As a result, we gave ourselves one KPI: create a simple yet functional app that contained all the fundamental necessities required to manage a portfolio of investments… within two weeks. This meant we didn’t have the luxury of time to experiment with new Javascript frameworks (React anyone?) or build amazing UX flows. We had to stay lean and move quickly. Knowing what to build and what not to build was the difference between success and failure. We mastered the art of saying no. We forced ourselves to focus.

Själv är jag långt ifrån säker. Visst, om man har koll på vad man ska skriva och på ämnesområdet så kan man få ihop en minimal produkt, men allt handlar då om vad man menar med minimal. För en MVP ska bestå av en full Stack, dvs både GUI och databas, och inte bara en motsvarighet till “Heja Världen”.

Så det är farligt att försöka pressa ner den tid det tar att skapa en minimal produkt. Jag vill påstå att det tar omkring tre månader annat än om det är en helt trivial produkt.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Startupföretag