Politik

Apples nya datorspråk Swift blir öppen kod, med viktiga implikationer

Att Apple nu släpper sitt programmeringsspråk Swift i Öppen Kod och med en Apache Licens visar att Apple nu inte bara är intresserad av konsumentmarknaden utan också av företagsmarknaden. Som inte skulle ha nappat på Swift om den inte hade varit Öppen Kod.

Anders Lundberg skriver på MacWorld.idg.se: Craig Federighi förklarar varför Swift släpps fritt

Och Steve Rosenbush skriver i Wall Street Journal:
Apple Eyes Swift Expansion of Role in Business Software

Apple, seeking a larger role in the $2 trillion business technology market, already has partnered with International Business Machines Corp.IBM -0.56% to develop software. IBM is working with Swift, as are Twitter Inc.TWTR +1.93%, LinkedIn LNKD -2.54% Corp. and Yahoo Inc.YHOO -3.81%

Phil Buckellew, vice president of IBM’s enterprise mobile division, told CIO Journal that Swift could be used to create retail apps that enable floor staff to use iPads to better monitor prices, inventory and other sales data. IBM is working on extending Swift into server-side applications and enterprise software in the cloud. Says Mr. Buckellew: “The potential is huge.”

Så Apples schackdrag att föra Swift Öppen Kod är mycket viktig inte bara för Apple utan också för andra IT-företag. Samtidigt som det ger Apple ett försprång före Googles Android.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Silicon Valley