Politik

I skuggan av YouTube, Poddratio och SoundCloud allt populärare

Soundcloud team

När teven kom till Sverige 1956 så trodde många att radion inte hade många år kvar innan den helt ersattes av teven. Det har varit likadant med poddradio i skuggan av YouTube. När det är gratis att spela in och lägga ut YouTube videon, varför skulle någon längre bry sig om Poddradio, speciellt när den kostar pengar?


Men Soundcloud som grundades i Stockholm av 2007 Alexander Ljung och Eric Wahlforss, skrivet i Ruby och nu med högkvarter i Berlin är undantaget som bekräftar regeln.

Riskföretaget Andreessen Horowitzhär i Silicon Valley och dess främsta konkurrent, Kleiner Perkins kör båda SoundCloud istället för YouTube. Och även IBM har börjat använda SoundCloud.

Även New York Times använder Poddradio, men inte SoundCloud, så det går inte att lägga till deras poddradioprogram till en blogg. Vilket är litet bakåttänkande av dom.

Det är inte svårt att se varför. För med betydligt lägre produktionskostnader än för video, så är poddradio ett mycket bra alternativ.

Och också lätt att konsumera var man än befinner sig.

Bloggare verkar mer intresserade av YouTube, medan de etablerade företaget föredrar Poddradio. En intressant utveckling.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien