Politik

Free Code Camp, Code Academy, Code School, dags att hoppa av som lärare och börja jobba som programmerare

freecodecamp

Det är förunderligt att vi fick vänta i 30 år från det att persondatorerna gjorde sitt inträde i samhället tills det att miljoner människor i olika lågavlönade yrkesgrupper fick upp ögonen för programmeringsyrket som en inkörsport till ett bättre, mer stimulerande, och inte minst ett bättre betalt yrke.

2015 var året när miljoner amerikaner, både unga och gamla, fick upp ögonen för att det inte alls är så svårt att lära sig programmera som många hade trott. Allt man behöver är en bärbar dator och litet ambition.

Stephen Mayeux skriver på Medium: It’s Not You, It’s Me: Why I’m Breaking up with Teaching English and Becoming a Full Stack Developer

It’s been real good, y’all. I have traveled the world and met a lot of fantastic people who I’ll never forget. But unfortunately, I have some serious student loan bills to pay, and teaching can no longer cut the mustard in that regard. For the past year, I’ve been looking for a new, higher-paying career with the following qualities:

 • intellectually stimulating tasks that solve real problems,
 • the ability to work solo and as part of a team,
 • something that doesn’t necessarily require me to return to school, and
 • a job where I can slowly make the transition over a year

I immensely enjoyed making websites and blogs for my teaching endeavors, and it didn’t take long for me to put the pieces together.

Vad som behövs är att man har kompisar som har börjat lära sig på sajter som Free Code Camp, Code Academy och Code School, och många andra. För att programmera är en social verksamhet och kommer man bara in i ett socialt nätverk så är man halvvägs där. Och det enklaste sättet att hitta såna är på Meetup.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Free Code Camp, Code Academy, Code School, dags att hoppa av som lärare och börja jobba som programmerare

 1. Björn Nilsson

  Allt fler människor som arbetar med allt enklare system låter inte som en modell för högre löner. Snarare tvärtom, ifall det är tillgång och efterfrågan som styr lönerna för programmerare.

  1. Lennart

   Björn, programmerarlönerna är mycket höga jämfört med t.ex. lärarlöner och kommer att fortsätta att stiga i takt med att samhället datoriseras. Så ser det i alla fall ut i både USA och Sverige f.n. Om det kommer att fortsätta på det viset och hur länge är en annan fråga. Men jag skulle gissa att ingenting kommer att ändras under de närmaste 50 åren.

Comments are closed.