Politik

University of Californias nya stora investeringsfond värd att kopiera av svenska universitet

UC Berkeley

Berkeleyuniversitetet strax öster om San Francisco

Att universitet ska ha sina egna investeringsfonder, sitt eget riskkapital, blir allt vanligare och viktigare i takt med att universiteten driver sin egen startupverksamhet.

Katie Roof skriver på TechCrunch om att University of California nu har start sin egen investeringsfond. University of California inte är ett universitet utan namnet på Kaliforniens universitetssystem med universitet som Berkeley, University of California at San Francisco, San Diego, Los Angeles och Santa Cruz. University Of California Launches $250 Million Venture Fund

The University of California announced a $250 million venture fund to invest in startups “emerging from the University of California system.” The fund will be focused on students, professors and alumni of the 10 UC schools, with a particular emphasis on startups in the life sciences, technology, energy, agriculture and materials sectors.

Det här är även något som Sveriges Universitet och högskolor borde imitera. Det är idag enda chansen att förbli relevant.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien