Politik

Ett besök på inkubatorn GSVlabs i Redwood City i Silicon Valley

Tags:

GSVlabs är ett stort och luftigt kontorshotell i Redwood City i centrala Silicon Valley som fokuserar på EdTech, Sustainability, Big Data, och Mobila appar. Man kan komma på en dag och betala $35 , eller på en månad och sitta var man vill och dygna, som jag just har lärt mig att det heter på svenska för $350eller få sitt eget skrivbord för $650 per månad osv. Så för $4200 så kan du hyra in dig på ett sån här inkubator. Vilket inte är speciellt dyrt för Silicon Valley. Och för det får du givetvis också ett bra WiFi-uppkoppling. Men obs, till det måste du också lägga datormolavgifterna som kan komma att ligga på ska vi säga 74% av kontorshotellet.

Ovanpå det tillhandahåller GSVlabs mentorer, lektioner, sociala nätverk och en trevlig arbetsmiljö för blivande IT-entreprenörer och IT-ingenjörer. Och det viktigaste med såna här inkubatorer är att dom också investerar i företag som dom tycker är intressanta.

Så om man är ett par tre pers och har en affärsidé och kanske har fått säg $30 000 i ängelkapital så kan man hyra in sig på en sån här inkubator, skaffa sig kontakter och knacka kod så att det ryker om det, och försöka få ihop en app som man lägger uti datormolnen. Och genom den sen få mer investeringskapital.

Är man ung, ambitiös och inte rädd för att ta risker så är det utan tvekan ett spännande liv. Och misslyckas man så har man i alla fall lärt sig en hel massa. Och att misslyckas i Silicon Valley är inte något att skämmas för.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien