Politik

FN-resolutionen om Syrien, Obama allt närmare mållinjen

Tags:

Bashar al-Assad propaganda

Den helt orealistiska FN-resolutionen om Syrien är ett steg i president Obamas mångåriga strategi att förhala inblandning i det syriska inbördeskriget tills hans avgång den 20:e januari 2017.

Emelie Nordh skriver i SvD: Expert: “En charad för att få i gång fredsprocessen”. Innehållet i fredagens FN-resolution är sannolikt inte genomförbart. Snarare rör det sig om en charad för att få igång fredsprocessen. Det menar Syrienkännaren Aron Lund.– Förhoppningen är att man får upp styrfart så man kan åstadkomma något längre fram som man inte kan nu, säger han till SvD.

ramför allt är det osannolikt att man lyckas genomföra fria val i Syrien om 18 månader, menar Aron Lund.

– Det har aldrig hållits fria val under Assad tidigare, det är högst osannolikt att han skulle vilja avgå om han förlorar ett val, säger han.

Snarare handlar resolutionen om att de inblandade länderna vill sätt i gång fredsprocessen och därmed undvika att förhandlingarna rinner ut i sanden, förklarar Aron Lund.

– Jag misstänker att många av de länder som spelar med i den här charaden, om man ska vara elak, inte tror på det här själva. De har bara konstaterat att nu måste det hända lite grejer för att få den här processen att rulla och då gör vi det och ser vi vad vi kan åstadkomma som faktiskt spelar roll under tiden, säger han och fortsätter:

Den mest troliga utvecklingen är att kriget fortsätter som tidigare och att det blir näste amerikanska president som får ta vid.

USA:s tidigare försvarsminister Chuck Hagel har skrivit om Obamas totala ointresse för Syrien och hans totala vägran att bli inblandad i inbördeskriget kosta vad det kosta ville: Chuck Hagel’s Astonishing Admission on Syria.
The former defense secretary has exposed yet another example of the White House’s negligence.

Så fortsatt krig flera år framåt.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

One thought on “FN-resolutionen om Syrien, Obama allt närmare mållinjen

  1. Björn Nilsson

    Turkarna kunde ha startat ett storkrig direkt mellan NATO och Ryssland när de sköt ned ett ryskt plan. Turkarna hade förmodligen någon sorts samverkan med USA när detta skedde. Det bör ha gjort vanliga europeiska NATO-stater mycket nervösa. Det är bättre med rysk diplomati (och rysk militär som slår ut islamister) än USAmerikansk (och turkisk och saudisk) kriminell fumlighet som i slutänden kan förvandla västra Europa till en ruinhög. Situationen var, och är ännu, mycket farlig och instabil. Det krävs god diplomati för att oskadliggöra den, och det verkar som Lavrov är mannen att klara av det.

Comments are closed.