Politik

Världens smartaste kock, IBMs Watson samlar data om mat, kost, recept ner på molekylnivå

Vitsen med dagens allt mer avancerade kognitiva system som IBMs Watson är kanske inte så mycket att dom kan fatta beslut utan att dom kan analysera och behandla gigantiska mängder med information för att sen kunna fatta informerade beslut.

För något år sen hade det verkar konstigt om någon hade föreslaget att man skulle kunna använda kognitiva datorsystem för matlagning, men som IBMs Chef Watson har visat så är matlagning betydligt mer komplicerat än de flesta eller i varje fall jag skulle tro.

Något som den kända TV-profilen Lotta Lundgren har påpekat med sin senaste bok.


En helt ny dimension på matlagning som kognitiva system kan hjälpa oss med. Och som kommer att förändra matlagningen och ätandet på ett fundamentalt sätt.

Och vi kommer att se samma utveckling på i stort sätt alla områden framöver. Världen består av gigantiska mängder data som bara kan analyseras av datorer. Datorer som sen kan fatta beslut som vi inte alltid kan förstå orsakerna till. Men som vi förhoppningsvis kan lita på.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Mat