Politik

Hillary Clinton, David Cameron och ett gäng republikaner mot Silicon Valley och rätten till privata kommunikationer

NSA-twitter-cover-1

De globala datormolnen som ägd av företag som Apple Google Facebook, Microsoft osv har alla varit krypterade till och från molnen men inte inom molnen. Och det var det som NSA med president Obamas tillstånd utnyttjade för att plantera massavlyssningsutrustning som blev grunden för världens genom tidernas mest finmaskiga massavlyssningssystem.

När IT-företagen upptäckte sanningen, tack vare Edward Snowdens avslöjanden, så krypterade de all information som deras kunder använde inne i själva datormolnen, så att inga utom kunden själv kunde läsa den.

Något som har fått NSA att gå i taket. Nu sätter inte bara republikanerna utan också David Cameron och Hillary Clinton press på Silicon Valley att öppna upp bakdörrar för NSA och CIA så att inga amerikaner längre ska kunna skicka någon som helst information utan att den väldiga säkerhetsapparaten ska ha full tillgång till informationen. Och därmed riva upp det fria amerikanska samhället.

Som enda företag börjat Apple nu göra motstånd mot Hillary Clinton och säkerhetsmaffian i ett historiskt försvar av amerikanska medborgares rättighet till privata kommunikationer.

David A Sanger skriver i New York Times: Apple Pushes Against British Talk of Softening Encryption

With governments threatening crackdowns on encrypted communications after the jihadist-inspired attacks in San Bernardino, Calif., and Paris, Apple on Monday pushed back hard, arguing that lawmakers who talk about gaining court-ordered access to iPhone communications do not understand the technology.
From Our Advertisers

“The best minds in the world cannot rewrite the laws of mathematics,” the company told the British Parliament, submitting formal comments on a proposed law that would require the company to supply a way to break into the iMessage and FaceTime conversations of iPhone users.

“We believe it would be wrong to weaken security for hundreds of millions of law-abiding customers so that it will also be weaker for the very few who pose a threat,” Apple wrote.

Apple’s statement came as questions about encryption — considered an arcane component of cybersecurity just a few months ago — has become a central issue in the American presidential campaign.

Twice in the past three weeks, Hillary Clinton, the leading contender for the Democratic nomination, according to polls, has urged Silicon Valley companies to work with Washington to find a way out of their standoff over encrypted communications.

Vem som vinner, Silicon Valley eller NSA och dess tillskyndare som Hillary Clinton, vet vi ännu inte. Men vad vi vet är att den här allt bittrare striden kommer att avgöra om det kommer att bli NSA eller det amerikanska folket som kommer att ha makten.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

6 thoughts on “Hillary Clinton, David Cameron och ett gäng republikaner mot Silicon Valley och rätten till privata kommunikationer

 1. Johnny

  Intressant att se vem som vinner. En konflikt mellan teknikföretag och militärkomplexet, jag tror det senare vinner till slut.

  1. Lennart

   Johnny, jag det tror jag också. Jag är också övertygad över att FRA redan har full tillgång till alla svenskars elektroniska kommunikationer.

 2. ~Charmkvarken~

  Sorgligt, särskilt som utvecklingen i världen går i rakt motsatt riktning med en alltmer integrerad mänsklighet.

  Sorgligt, därför att en sådan frihetstanke successivt leder till stagnation, tillbakagång och en mumifierad egoism.

  1. Lennart

   ~Charmkvarken~: vad amerikanerna menar med frihet har mycket litet med det gängse definitionen av frihet att göra. Vad de flesta amerikaner menar med Frihet är frihet från ansvar, frihet från att bekymra sig för sina medmänniskor, frihet från att åtgärda den globala uppvärmningen osv.

Comments are closed.