Politik

Lär dig Apples nya spännande öppna-språk Swift direkt på YouTube!

Tags:

För tio år sen så levde vi fortfarande i pappersåldern och när man skulle lära sig något nytt i IT-världen så beställde man massiva tegelstensböcker och manualer som ofta var över tusen sidor tjocka. Man var plötsligt tillbaks på medeltiden med Gustav Wasas bibel och jag hade två stora bokhyllor fulla med IT-böcker.

Idag känner jag inte någon som köper IT-böcker, ens i PDF-format. Istället befinner vi oss i en helt ny värld där mängder med entusiaster lägger ut sina egna YouTube-videon om de mest skiftande ämnen. Bl.a. utmärkta lektioner i Apples Öppen Kod-språk Swift som just nu tar den mobila IT-världen med storm.

Allteftersom jag själv lär mig Swift så lägger jag upp de länkar som jag själv använder på Stack Overflow. För bara några år sen hade de stora IT-företagen sina egna supportsajter. I dag använder alla StackOverflow.

Och för den som är intresserad av att lära sig Swift så följer ännu en enkel lektion.


Det finns ett problem med såna här YouTube-videon och det är att IT-teknologin förändras allt snabbare och att webben därför nu svämmar över med videon som inte längre är aktuella. Ingen raderar någonsin en föråldrad video, vilket är ledsamt.

Swift lanserades för ett och ett halvt år sen och har redan hunnit utvecklas, så det är viktigt att kolla att de videon man använder sig av har stöd för Swift 2.0. eller 2.1. Vilket de här två videona har.

Mer om Swift följer. Ett mycket viktigt språk och inte alls svårt att lära sig. Och vad som gör Swift speciellt spännande är att det är ett öppet kod-språk och därför inte bara ett Apple-språk. Eller ens att bara ett mobilt språk. Man väntar sig allmänt att Swift även kommer att bli stort på servrarna inom datormolnen och inte enbart som ett klient-språk.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien