Politik

USA-valet: hur Donald Trump utnyttjar sociala som YouTube, Vine, Instagram, Periscope

Pufferbilly Days Parade

Fenomenet Donald Trump brukat förklaras med hur hans budskap attraherar mindre utbildade vita män, vilket i och för sig säkert är riktigt. För det är just dom som är det republikanska partiets målgrupp. Men det finns faktiskt en annan förklaring som är minst lika hållbar, och det är att Trump, ensam bland alla presidentkandidater är en mästare på att utnyttja sociala medier. Och i dagens USA är det just såna färdigheter som gäller.

Hannah Jane Parkinson skriver i brittiska Guardian: Can Donald Trump’s social media genius take him all the way to the White House? He has millions of followers and likes on Facebook, Twitter, Vine and Instagram. He uses YouTube and Periscope. His polling numbers remain high. Could Trump’s social media strategy really win him the biggest job of all?

In sentences I never thought I’d write: Donald Trump is still riding high in the polls as part of his bid to be the next President of the United States. Late last month, the Republican nomination hopeful dropped a massive 12 percentage points in a single week following comments on creating a Muslim Database, but it speaks to his unfathomable popularity that even with such a vertiginous fall he was still hitting 31%, and since then, his ratings have climbed ever higher.If there’s anything that goes some way to explaining Trump’s popularity in the midst of his quasi-fascistic views that reached a nadir with his call to ban all Muslims from entering the United States, it is his social media prowess. Trump has more than 5.5 million Twitter followers and 4.5 million Facebook fans. He has a presence across YouTube, Vine, Instagram and Periscope. Dan Pfeiffer, Obama’s highly-regarded former digital and social media guru, has said Trump is “way better at the internet than anyone else in the GOP which is partly why he is

Hur långt Donald Trumps skicklighet på sociala medier kan leda honom är ännu för tidigt att sia om, men det är något man bör hålla i tankarna när presidentvalet nu snart börjar på allvar.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

One thought on “USA-valet: hur Donald Trump utnyttjar sociala som YouTube, Vine, Instagram, Periscope

  1. Johnny

    Trump är en vinnare och är det någon president som skall “make America great again” så är det Trump. Några flygplatser lär han nog hinna fixa i alla fall men om det blir någon förändring av utrikespolitiken återstår att se och han lär väl inte förstaliga FED heller, vi får se.

Comments are closed.