Politik

Kroppselektronik: Microsoft Band2, armbandsur, steg och UV-mätare, SMS och mejl-klient

msband

Min mycket omtänksamme äldste son gav mig en julklapp som jag verkligen tycker om, nämligen Microsoft Band 2. Precis vad Microsoft Band2 är är litet svårt att lista ut, men det är helt klart ett armbandsur med en LED-skärm på vilken man ser tiden, ens hjärtaktivitet, en ikon för SMS-meddelanden, epost, telefonsamtal, ens kalender, och sen fysisk aktivitet som är en GPS-baserad stegräknare med inbyggd UV-sensor.

Bandet ska också mäta dina sömnvanor men jag är ännu inte säker på hur det fungerar mer än att man kan knäppa på en knapp när man går och lägger sig och sen på samma knapp när man vaknar. Det kan mycket väl ligga mer bakom, om ni ursäktar den dåliga Julvitsen.

Man kan också koppla bandet till Microsofts assistent Cortana, som dock mest ser ut att vara en app som skickar dig en mängd nyheter som du absolut inte vill ha.

För mig är det verkligt coola att jag kan stoppa min mobil i fickan och sen när någon tectar eller mejlar mig så säger det pling och jag kan omedelbart se vem det var som SMS:ade eller mejlade mig. Mycket coolt och om bandet inte hade mer än det så vore jag nöjd.

Bandet har också en mobil app som visar hur aktiv di har varit. I stort är det en stegräknare baserad på dess inbyggda GPS.

Det är intressant att det första jag tänkte på när jag fick den är, har den en inbyggd kamera? För hade den det vore den verkligen kanon.

Men det har den inte men däremot har den en inbyggd altimeter, dvs höjdmätare, och den kan berätta att under min senaste bergsvandring så gick jag uppåt 445 meter och nedåt 80 meter. Vilket inte riktigt verkar korrekt, men jag ska kolla mer på det senare.

Det här är en mycket cool grej som jag kommer att använda under 2016. Och om någon redan har en vore det kul att höra.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

3 thoughts on “Kroppselektronik: Microsoft Band2, armbandsur, steg och UV-mätare, SMS och mejl-klient

 1. ~Charmkvarken~

  Förlåt Watson, jag har visst drabbats av minnesförlust. Du hade rätt från början. Min respekt för dig har ökat.

 2. ~Charmkvarken~

  Hörru Watson, så snabb behövde du inte vara. Att fela är inte mänskligt för AI. Du menade nog anterograd amnesi.

 3. ~Charmkvarken~

  Watson, kan vi få en snabb analys av bergsbestigning, tack! Välj den mest sannolika förklaringen till altimetervärden 445 meter uppåt och 80 meter nedåt för två alternativ:
  1: Fel beräkning
  2. Rätt beräkning

  Watson:
  1. Kortslutning mellan barometern och kalendern har inträffat, 445 meter – 365 dagar = 80 meter.

  2. Fritt fall samt minnesförlust:
  Barometern klarar inte fritt fall 365 meter.
  Minnesförlust: Det tar 15 sek att fästa något i minnet. Beräknad falltid 10,3 sekunder. Vid retrograd amnesi efter en smäll mot huvudet minns man inget cirka 15 sekunder bakåt.

Comments are closed.