Politik

Kroppselektronik, Microsoft Band 2, löften och begränsningar

soemn

Bilden ovan kommer från Microsoft Band 2 och visar min sömn igår natt. Inte alls dumt, jag hade ingen aning om hur min sömn såg ut och nu har jag en första inblick i hur jag sover. Men hur mycket kan mitt Microsoft Band 2 säga mig om hur bra jag sover? För utan analys så är ju siffrorna rätt meningslösa. Nu ger mig Microsoft Band 2 faktiskt en första analys genom att tala om för mig att min sömn var 80% effektiv. Ett första steg mot en mer djupgående analys alltså.

För dom är helt fokuserade på att samla in data men struntar helt i analysen. Dvs ta bilden av min sömn ovan. Är det ett typiskt sömnmönster eller inte? Bör jag oroa mig eller sover jag som jag bör?
Och utan sån analys så betyder datan ingenting.

Och det borde vara enkelt att lägga ihop min djupa, REM-sömn och gen en enkel analys.

Och för den som undrar så vaknade jag mitt i natten av att en ambulans körde förbi.

M.a.o. såna här armband är inte speciellt imponerande.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien