Politik

Hillary Clinton och de rikaste en procenten, vad har hon egentligen uträttat i sin politiska karriär?

Hillary Clinton - Caricature

Efter mellandagarna tar det amerikanska presidentvalet fart på allvar, och mycket tyder på att Hillary Clinton kommer att köra sitt rejs så nära republikanerna som möjligt. Det gäller inte bara utrikespolitiken och hennes press på Silicon Valley att ge NSA en bakdörr in i deras datorsystem utan också, som Bryce Covert skriver i New York Times, hennes allians med USA:s rikaste en procent: $250,000 a Year Is Not Middle Class

HILLARY CLINTON has vowed not to raise taxes on the middle class.
From Our Advertisers

It’s a pledge that has worked well for others on the campaign trail before her, a resonant assurance to voters who saw themselves as middle class or aspired to be. But it’s a bad promise.

Mrs. Clinton is using a definition of middle class that has long been popular among Democratic policy makers, from her husband to Barack Obama when he was a candidate: any household that makes $250,000 or less a year. Yet this definition is completely out of touch with reality. It also boxes her in.

The most recent Census Bureau data showed that median household income — what people in the exact middle of the American spectrum earn — is $53,657.

Those families who make $250,000 a year, on the other hand, belong to an elite group: Americans who earn enough to be in the highest 5 percent of the income distribution.

Problemet med Hillary Clinton är att hon är en nästan exakt kopia av Carl Bildt. Som bekant vad Carl Bildt sveriges utrikesminister under åren 2006 till 2014. Han flyg som en skottspole världen runt men ingen kunde någonsin komma på vad han gjort under alla åren som utrikesminister.

Det är på samma sätt med Hillary Clinton. Han var senator under åtta år och åstadkom – ingenting utom följande: Establishes the Kate Mullany National Historic Site in Troy, New York. Authorizes appropriations, Names post office after Major George Quamo, U.S. Army och Named U.S. Route Highway after late journalist, Tim Russert. Hon var också USA:s utrikesminister mellan 2009 och 2013 och åstadkom om möjligt ännu mindre än hon gjorde som senator.

Och där har vi problemet. Hon har varit med länge nog för att hon borde ha åstadkommit något som visar vad hon går för. Men precis som Carl Bildt så är hon en politiker som är med men som aldrig tar något initiativ, som aldrig brinner för någonting. John Kerry hennes efterföljare som utrikesminister, har redan erkänt Kuba och rott iland det historiska fördraget med Iran.

Så det är aningen befängt att tro att Hillary Clinton skulle bli mer framgångsrik som president än hon redan har varit som senator och utrikesminister.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Hillary Clinton och de rikaste en procenten, vad har hon egentligen uträttat i sin politiska karriär?

  1. Johnny

    Trump säger att hon är den sämsta utrikesministern någonsin, vilket nu diskuteras av många. Nu är det helt jämt mellan Trump och Clinton. Jag tror Trump vinner.

    1. Lennart

      Johnny, vad Trump säger betyder ingenting, men att Clinton inte åstadkom någonting väsentligt som utrikesminister är riktigt. Sen kan man givetvis diskutera orsakerna.

Comments are closed.