Politik

Poddradiorevolutionen kommer att föra oss närmare Silicon Valley under 2016

Ev Williams

Silicon Valey-ikonen Evan Williams.

Tidningar och bloggar handlar egentligen inte så mycket om nyheter som om människor. En trivial upptäckt, som dock har många implikationer. Ta Silicon Valley, USA:s och världens IT-centrum. Silicon Valley handlar om Google, Apple, Facebook, Twitter,Tesla, Uber, AirBnB, Theranos och Palantir, för att bara nämna några av de mest kända. Företag som alla har synnerligen intressanta och inflytelserika ledare. Ledare som åtminstone jag gärna skulle vilja höra från och om.

Alltså Larry Page och Sergey Brin för vad som idag heter Alphabet, och Sundar Pichai för Google. Tim Cook och Joni Ive för Apple, Jack Dorsey för Twitter, Elon Musk för Tesla, Travis Kalanick för Uber, Brian Chesky för AirBnB, Elizabeth Holmes för Theranos och Alex Karp för Palantir.

Även om alla dessa inte är de intellektuella ledarna för sina företag, utan ofta bara de administrative cheferna, så är det i alla fall människor som de flesta IT-intresserade skulle vilja höra från.

Vilket leder oss till den märkliga framväxten av poddradio i Silicon Valley under 2015. En trend som började med riskkapitalföretaget Andreesen Horowitz som upptäckte svenska poddplattformen Soundcloud och nu har en serie regelbundna och mycket informativa poddar. Andreessen Horowitz’ huvudkonkurrent Kleiner Perkins nappade på samma fluga och har själva nu en serie hörintressanta poddar.

Vilket leder oss till Silicon Valley-baserade teknikbloggen Recode som nu också har startat en serie poddar. Som tyvärr inte använder SoundCloud, utom ibland för sina stora events, vilket betyder att man inte kan bädda in deras poddradioprogram, men man kan ändå lyssna på dom. Som den här poddintervju med Evan Williams, en av Twitters grundare och nu VD för Medium, Silicon Valleys hetaste publiceringsplattform och en modell för framtidens press och media.

Men på sitt Event så intervjuade Kara Swisher Evan Williams och använde då den inbäddbara Soundcloud:

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien