Politik

Svensk innovation: en mobil, ett lås och en obemannad butik.

Ica Karlsson Svedala TV reportage 20140520_1

Bilden har ingenting med texten att göra.

Mobilteknologin öppnar för oväntade lösningar. Alla vet att när den sista butiken försvinner i bygden så dör samhället. Men med mobilteknologi så kan man anpassa butikerna till bygden, genom obemannade butiker med mobil-lås och mobilbetalning. En synnerligen genial lösning från IT-teknikern Robert Ilijason.

Maria Berkmo skriver i Helsingborgs Dagblad: Unik obemannad affär öppnar. VIKEN En krossad barnmatsburk gav teknikern Robert Ilijason idén. Nu öppnar han Sveriges enda obemannade butik i gamla Viken.

Robert Ilijason är egentligen tekniker. Nu rullar en ny karriär som handelsman igång. Inom kort öppnar han landets enda obemannade butik i de gamla postlokalerna på Bygatan i Viken.

Tanken är ungefär densamma som ett obemannat gym. Butiken ska vara öppen dygnet runt, 365 dagar om året, och kunderna ska själva kunna ta sig in i lokalen. I det här fallet med hjälp av en app som är ansluten till butiken.

Ett koncept som borde kunna återanvändas litet här och var i Norrland.
Om polisen vore litet innovativ så skulle man kunna börja använda den snabbt framväxande robotteknologin för att ge mindre orter tillgång till robotbaserade polistjänster. Det enda som behövs är litet innovativt tänkande.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien