Politik

Kan Facebook hinna ikapp kinesiska WeChat, världens mest avancerade chatt-app?

wechat-5-1

Dagens webb är den mobila webben, allt annat är knätofs, helt ointressant för dagens unga, som är avantgardet när det gäller framtidens webb.

Och när det gäller mobila appar så är den kinesiska WeChat ledaren som speciellt Facebook gör allt för att försöka hinna ifatt. För WeChat handlar inte bara om att skicka bilder och textmeddelanden, med WeChat kan man köpa biljetter, handla, göra betalningar, kort sagt så gott som allt man kan göra på den stationära webben.

Deepa Seetharama och Juro Osawa skriver i Wall Street Journal:
The Future of Mobile Chatting: Commerce. Facebook, others strive to copy China’s WeChat success in linking messaging apps to shopping, services

WeChat’s rise coincided with the expansion of China’s middle class; for many consumers, the app was their introduction to the Internet. WeChat and other messaging apps initially won users looking to avoid texting costs that are 26 times higher in China than in the U.S., according to Activate. But they quickly branched into other areas.

Soon after launching, WeChat added a walkie-talkie-type feature allowing users to send audio messages. …

In 2013, WeChat included a payment function, part of an effort by parent Tencent to challenge rival Alibaba Group Holding Ltd.’s Alipay affiliate. Once it could handle payments, WeChat moved to integrate other companies’ services like taxi-hailing and restaurant booking.

“It’s a gateway to many things: to entertainment, to other information,” says Shen Haoyu, chief executive of JD Mall,…

Om man vill se framtidens appar så är det bara att ladda ner och kolla WeChat. Men OBS, alla funktioner är inte tillgängliga a väst.

Om några år kommer vi att använda våra mobiler och Bluetooth-uppkopplade sensorer till allt som vi överhuvudtaget kan tänka oss. Och om vi till det lägger kroppselektronik som jag har skrivit till leda om under jul och nyår, så är det lätt att se att framtiden ser mycket spännande ut.

Nu får ni ursäkta mig för någon textar min handled med Microsoft Band 2.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien