Politik

Frälst av kroppselektronik: Casio WSD-F10 Smart Outdoor Watch

Med min nya Microsoft Band 2, ett litet armband med en böjd LED-skärm ser livet helt annorlunda ut än tidigare.

Först kom datorn, stor som ett kylskåp som man aldrig som individ kunde drömma om att kunna köpa och ha hemma. Sen kom persondatorn och jag minns ännu hur magiskt det kändes när jag fick låna min Apple 2E från jobbet över en helg. Givetvis utan Internet. Men ändå.

Sen kom Internet och sen fick jag min första mobil, och världens förändrades framför mina ögon. Idag går jag upp i ottan, äter min gröt och tittar på SvTs kort-version av Rapport vid köksbordet på min mobil. 5 minuter och det fungerar perfekt.

Sen fick jag min stegräknare och fysiska aktivitetspryl Microsoft Band 2 och världen vändes upp och ner.

För nu får jag min mejl och mina Text-meddelanden direkt på handleden, och tro det eller ej men det är en jättestor skillnad från förr. Plus att jag kan se hur bra jag sover, kolla väder och aktiekurs, UV-strålning och mycket annat direkt på mitt armband via Bluetooth på min mobil.

Så när Casio nu kommer med sin Casio WSD-F10 Smart Outdoor Watch så är jag jätteintresserad att jämföra den med vad jag redan har.

Sam Byford skriver på The Verge: Casio’s first smartwatch brings Android Wear outdoors

The Smart Outdoor Watch WSD-F10 is a gigantic, rugged Android Wear device with a specific use case: it’s the smartwatch you’ll take into the great outdoors. It’s water-resistant to 50 meters with MSL-STD-810 US military compliance, and comes with a pressure sensor along with the compass and accelerometer. For the full-color mode, Casio has developed special watch faces it calls “tools” that offer convenient access to the Smart Outdoor Watch’s sensors and other relevant information. You can check altitude, air pressure, compass direction, tide graphs, sunrise and sunset times, and your own activity, and there’s a dedicated button to easily switch between each tool even when you’re wearing gloves.

Jag vill lägga till en annan faktor med den här nya Kroppselektroniken. Med min fina G4-mobil så är jag alltid jätteförsiktig så att jag inte förlorar eller tappar den.

Men med ett litet armband som sitter säkert på handleden så är risken för att man skulle tappa det minimalt.

Och när någon SMS:ar mig nu, så behöver jag inte dra fram min mobil och titta, jag bara tittar på handleden, det tar bara en sekund.

Det här är framtiden, och de här armbanden kommer att få mer och mer funktionalitet allteftersom. Mer om den här jättespännande teknologin senare.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien