Politik

Ny Twitterrevolution när Twitter tillåter tweets på 10 000 tecken

Ev and Biz introduce new Twitter design to world's tech press

Twitters Hörkvarter i San Francisco

Twitter spelar en fenomenalt viktig roll när någonting händer, som under den Arabiska Våren. Och genom att göra det möjligt att följa inflytelserika människor som inte kommunicerar på annat sätt än på Twitter så har den gjort hela samhället betydligt mer transparent än någonsin tidigare. Jag använder dagligen Twitter för att hålla koll på vad som sker världen över, och den här bloggen skulle inte existera utan Twitter.

Problemet är att man bara har 140 tecken på sig på Twitter, något som Twitters VD Jack Dorsey nu sägs vilja öka till 10 000, samma som för privata meddelanden. Och det kommer att göra Twitter ännu viktigare än någonsin tidigare.

Mike Isaac skriver i New York Times: Longer Tweets Said to Be Coming Soon to Twitter

For nearly a decade, the defining characteristic of the tweet — the unit of communication on Twitter — has been its brevity: Users are restricted to 140 characters.

That may soon change. Twitter is experimenting with introducing a longer form of tweet, according to two people familiar with the company’s plans, in what would be another gradual move away from the simplistic design sensibility that the service was originally founded upon.

The project, which internally has been referred to as “beyond 140,” is still in its testing phase and is not set to be introduced until at least March, said the people, who requested anonymity because they were not authorized to speak about the company’s plans. Twitter has not determined what the final tweet character limit will be, according to people familiar with the discussions. One number that has been tossed around internally is 10,000 characters, the same limit that users have insid

Med 10 000 bokstäver kan journalister och bloggare få ett betydligt större genomslag än idag, pressens nyhetsartiklar kommer att få ökad konkurrens från fältet och vi kommer att få se nya medieformer, speciellt eftersom Twitter redan gör det möjligt att dela bilder.

Twitter har haft det motigt under några år men kommer nu tillbaks som ett rytande lejon. Något som förhoppningsvis kommer att oroa Facebook.

Nu kan skeptikern givetvis argumentera att längre meddelanden bara kommer att fyllas med spam. Men vi får se. Jag föredrar att vara optimist.

Pressklipp:
SvD

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien