Politik

Hur nya Twitter ersätter RSS och konkurrerar med pressen

SvalbardTwitter

Ett tag såg det ut som om Twitter skulle förlora sin unika ställning som nyhetskanal. Ungdomen lockades till de nya chatt-apparna och begränsningen på 140 tecken verkade alltmer arkaisk. Men under Jack Dorseys ledning har Twitter ryckt upp sig och det ryktas nu om att 140-gränsen snart kommer att höjas rejält.

Själv använder jag Twitter när jag bloggar och vad jag gör är helt enkelt att göra ett sök på Twitter, t.ex. på Svalbard Svalbard, och vips får jag den allra senaste informationen från världens ledande medier, med inbakade bilder. Något som gör det enkelt att se vad som är nytt. Plus dataflödet innehåller också ögonvittnesrapporter från människor som befinner sig på platsen.

Det här är den moderna motsvarigheten till den gamla anrika RSS-teknologin som användes i bloggarnas barndom.

Jag är verkligen glad över hur Twitter utvecklas och hur den alltmer utvecklas till världens bästa nyhetsflöde helt enkelt.

Jag kan också söka på videon, på enbart bilder och mycket intressant, jag kan söka på Twitter-konton som handlar om t.ex. Svalbard. Jag kan också söka på nyheter om t.ex. Svalbard från människor som jag följer, osv.

Med bilder och videon och de nya sökfunktionerna så har Twitter blivit en oerhört viktig och spännande nyhetskälla.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Hur nya Twitter ersätter RSS och konkurrerar med pressen

  1. Gregor

    Jag tycker att Twitter borde behålla gränsen på maximalt 140 tecken ty då är man tvungen att fatta sig kort och inte skriva i onödan en ma

    1. Lennart

      Gregor, jo det är onekligen på både gott och ont. Jack Dorsey tror dock att de flesta Twittermeddelanden ändå kommer att fortsätta att vara korta. Men risken för spam finns helt klart.

Comments are closed.