Politik

IT i Silicon Valley: Microservices och Seneca för dina molnappar

microservices

Precis som Agile så är Microservices superhet nu i Silicon Valley med omnejd. Microservices handlar om att bygga appar som består av små självständiga komponenter som kör i sina egna processer med sina egna APIn och som kommunicerar via HTTP. Det är den naturliga utvecklingen av Roy Fieldings REST-modell som har revolutionerat webbutvecklingen och som ligger som en hörnsten under de väldiga globaliserade datormolnen.

James Lewis och den välkände arkitekten Martin Fowler förklarar vad det hela handlar om på sin blogg: Microservices a definition of this new architectural term

In short, the microservice architectural style [1] is an approach to developing a single application as a suite of small services, each running in its own process and communicating with lightweight mechanisms, often an HTTP resource API. These services are built around business capabilities and independently deployable by fully automated deployment machinery. There is a bare minimum of centralized management of these services, which may be written in different programming languages and use different data storage technologies.

Seneca är ett ramverk skrivet i Node.js som är en verktygslåda för den som vill börja skriva appar som följer mikroservicearkitekturen. Och Microservices with Seneca and MQ Light och den här artikeln av signaturen AlS-M förklarar hur man kan bygga appar med Seneca och MQ Light på IBMs Bluemix.

Så microservicearkitekturen är oerhört viktig på dagens webb.
Och lätt att bör lära sig.

Om någon redan skulle jobba med Seneca och har åsikter vill jag absolut höra från er.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien