Politik

Elon Musks originella vision om framtidens självstyrande Tesla-bilar

Tags: ,

Tesla Model X

Bil och IT-företagen försöker övertrumfa varandra med sina visioner om framtidens autonoma bilar. Då vore det bättre om dom satsade mer på kommunala transporter. Men den visionen existerar inte i billandet USA där allt handlar om bilar.

När jag är i Sverige på semester behöver jag aldrig hyra en bil för jag kan ta tåg och buss vart jag än vill. Visst, det tar någon eller några timmar längre än om jag körde, men jag kan i gengäld knacka på min mobil eller dator och ta det lugnt.

Elon Musk är kanske inte 4en speciellt trevlig person men han är utan tvekan en av huvudaktörerna på den kommande självstyrande bilmarknaden.

Och Benjamin Zhang skriver i Business Insider om Musks senaste vision om bilar man kan skicka efter med sin mobil: ELON MUSK: In 2 years your Tesla will be able to drive from New York to LA and find you

“You can summon the car from your key fob or phone through a pull-down menu, it will open the garage door, back out of the garage, close the garage door, and come to you,” Musk said on a call with reporters Sunday.

Right now, the summon feature is still in experimental beta version, but Musk expects the system to become much more advanced over the next few years.

“In two years you’ll be able to summon your car from across the country,” Musk said. “If your car is in New York and you are in Los Angeles, it will find its way to you.”

Along the way, Musk says the car will even be able to charge itself.

Så du är ute på bjudning och dricker på tok för mycket och så drar du med darrande händer fram din mobil och med några knappslag så skickar du efter mobilen som kommer och hämtar dig och skjutsar hem dig, redlöst berusad som du är.

Och om din Tesla behöver tanka på vägen så gör den det utan mänsklig hjälp.

En lockande vision för alla som gillar bjudningar med mycket dricka.
Elon Musk säger också att du kan skicka efter din bil om du befinner dig i New York och bilen i Los Angeles. Det skulle vara en episk bjudning i så fall.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Bilar