Politik

Apples Tim Cook för end-to-end kryptering mot en allt otäckare Obama.

Apple CEO Tim Cook

Obama-regeringens allt hårdare press på Silicon Valley-företagen att slopa den s.k. end-to-end-krypteringen och ge de amerikanska underrättelsetjänsterna en bakdörr in i de gigantiska datormolnen med all personlig information som bevaras där är djupt oroväckande för den personliga integirteten och den amerikanska demokratin.

Stuart Dredge skriver i The Guardian om de hårda motstättningarna mellan Apples Tim Cook, som verkar vara den enda av VD:na i rummer i San Jose som vågade göra moitstånd mot Obama-regeringens påtryckningar om att amerikanska IT-företag inte längre ska ha säker kryptering utan en betydligt svagare form som inte bara Obama-regeringen utan också utländska intressenter kommer att kunna bryta: Apple boss Tim Cook clashes with US government over encryption. White House tech summit reportedly saw Apple’s CEO call for a ‘no backdoors’ policy when it comes to communications encryption

Apple chief executive Tim Cook has challenged the US government to adopt a policy of “no backdoors” in its approach to the encryption technology used by his company and other technology firms.

Cook made his comments at a recent meeting between US administration officials and technology companies including Facebook, Google, Microsoft, LinkedIn, Twitter, Dropbox and Cloudflare as well as Apple.

According to The Intercept, Cook “lashed out” at suggestions that the encryption technology being used by these companies might have ‘backdoors’ built in, to combat terrorist use of encrypted communications.

The Intercept’s report hints at a spirited exchange between Cook and US attorney general Loretta Lynch, who its sources claim responded to the Apple CEO’s comments with a warning about the need for “balance” between privacy and national security.

Få hade trott att Barack Obama skulle som lovade hopp om en bättre framtid nu skulle bli en kopia av George Bush.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien