Politik

Google Maps blir allt intelligentare och lär sig allt mer om dig och dina körvanor

Tags:

Buzz in Google Maps

De flesta av oss är vanemänniskor, och om vi i några veckor skulle har koll på vart våra grannar kör och vilken väg dom tar så skulle vi sen rätt lätt kunna gissa vart dom nästa gång är på väg och vilken körväg dom kommer att ta.

Det är just såna rörelsemönster som polisen kartlägger när de spanar mot kriminella individer. Och samma kartläggning av bilförares rörelsemönster ligger nu inbakat i Googles nya kartapp. Inte så att vi kan se vart våra grannar kör, men appen kan snabbt bestämma vart vi själva är på väg och sen ge oss körtips.

Nick Statt skriver på The Verge: Google Maps will soon work out where you’re going by itself

Google is adding a new feature to Maps for Android that could make its navigation software even smarter. Called “Driving Mode,” the new Maps mode will take into account your history and current location to try and determine your destination. The app will then suggest info about your route like travel times and traffic conditions, according to Android Police. It appears to be similar to the algorithmic suggestions offered up in Google Now cards, yet tailored for getting around by car and even when you already know how to get there. You’ll be able to launch Driving Mode with an app icon shortcut or through Maps’ in-app sidebar.

Det här visar hur snabbt avancerad dataanalys och AI håller på att bli en del av våra liv. På gott och ont.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien