Politik

Periscope på Twitter, se världen på realtidsvideo

Det finns ny teknologi som får oss att säga “whao” eller liknande uttryck, och till dom hör Meerkat och Periscope, som båda är mobilbaserade realtidsvideo som använder Twitter för att meddela följare om att man håller på att skjuta en realtidsvideo. Så man klickar på appen, ens följare får ett s.k. push-meddelande och om dom vill så kan dom sen se ens video. Det coolaste är att dom sen kan kommentera i appen så man kan ställa frågor och få svar direkt i appen. Mycket genialt.

Nu har Periscope tagit ytterligare ett steg och man kan se ens videon direkt på Twitterflödet.

Periscope skriver på Medium: Now LIVE: Periscope on Twitter for iOS

We’ve always wanted to make it as easy as possible to watch and broadcast live video. See the world through someone else’s eyes — that’s been our mission since day one. Today, we’re bringing this vision directly into Twitter by making it possible to watch broadcasts without leaving the Twitter app.

Since launch, there have been over 100 million broadcasts created on Periscope. Whenever a broadcast is shared on Twitter, you tap the link to open the Periscope app. Today, we’re replacing those links with the broadcast itself, autoplaying right within the Tweet. And when you tap the video, it goes full-screen and shows Periscope comments and hearts from other viewers. You don’t need the Periscope app or even a Periscope account.

Imagine scrolling through Twitter, reading about Mitch Oates’ underwater adventures. You suddenly find yourself peering through a hole in your timeline out into his world, via his live broadcast. This adds a whole new dimension to Twitter.

Video blir allt viktigare och det här steget är ett exempel på det. Så t.ex. så skulle amerikanerna aldrig ha känt till om alla polisövergrepp om det inte hade varit för alla mobilkameror.

Återstår att se vilka effekter det här steget kommer att få.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien