Politik

USA-valet, #newyorkvalues , Ted Cruz, betydligt farligare än Donald Trump

Ted Cruz - Caricature

Den som är orolig för att fastighetsmiljardären Donald Trump ska bli USA:s nästa president bör vara vettskrämd för att hans största utmanare Ted Cruz kommer att vinna primärvalen för republikanerna. Som många amerikanska presidentkandidater så är Cruz välutbildad med examen från Princeton University och Harvard Law School och nu Senator från Texas. Cruz är abortmotståndare och emot könsneutrala äktenskap och Obamacare och i allmänhet så långt ut på högerkanten som man kan komma i USA.

Han gav bevis på sin sanna ideologi när han anklagade New York-borna för att vara “liberala” och för könsneutrala äktenskap, och bara intresserade av pengar. Ett exempel på den nidbild som USA:s republikaner, speciellt dom i sydstaterna, vanligtvis har av New York.

Marc Santora skriver i New York Times: New Yorkers Quickly Unite Against Cruz After ‘New York Values’ Comment

At the Republican presidential debate on Thursday, Senator Cruz attacked Donald Trump, one of his rivals for the party’s nomination, by saying darkly that he represented “New York values.”

Asked to define the term, Senator Cruz offered a sweeping generalization for 8.5 million city dwellers.

“Everybody understands that the values in New York City are socially liberal and pro-abortion and pro-gay marriage,” he said. “And focus on money and the media.”

That comment did something that might have seemed unthinkable only a week ago. It aligned Mr. Trump, a leading Republican contender for president, with three Democrats: New York’s governor, Andrew M. Cuomo; New York City’s proudly liberal mayor, Bill de Blasio; and even presidential candidate Hillary Clinton.

Allt tyder nu på att kampen om vem som ska leda republikanerna i årets presidentval kommer att stå mellan Ted Cruz och Donald Trump,
vars försök att så tvivel bland väljarna om den Kanada-födde Cruz ens har rätt att bli president inte är seriöst.

Av de två så är Cruz betydligt farligare än Donald Trump, även om Trump är farlig nog. Vinner en av dom så kommer det inte att bli mycket kvar av USA.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

One thought on “USA-valet, #newyorkvalues , Ted Cruz, betydligt farligare än Donald Trump

  1. Johnny

    Som om Clinton eller Sanders på något sätt skulle vara bättre. Trump är bäst för Amerika. Han har redan sprängt PK-boxen som bolsjevikerna tvingat på Amerikanerna. Ber inte jugarmedia om ursäkt eller någon annan heller för den delen. Han är vit, han är man och han är amerikan som vill göra Amerika stort igen. Det är ju alldeles utmärkt. Trump och Putin fixar biffen!

Comments are closed.