Politik

We’re having a heatwave, rekordtemperaturer för den globala uppvärmningen

Vi vet nu att 2015 var det varmaste året någonsin, och om inte alla länder och det inbegriper de amerikanska republikanerna, nu gör allt för att minska koldioxidutsläppen så kommer det bara att bli värre.

Och det kommer att få katastrofala effekter som kommer att få förra årets migration från Mellanöstern och Afrika att se ut som en idyll.

Justin Gills skriver i New York Times: 2015 Was Hottest Year in Historical Record, Scientists Say

Scientists reported Wednesday that 2015 was the hottest year in the historical record by far, breaking a mark set only the year before — a burst of heat that has continued into the new year and is roiling weather patterns all over the world.

In the contiguous United States, the year was the second-warmest on record, punctuated by a December that was both the hottest and the wettest since record-keeping began. One result has been a wave of unusual winter floods coursing down the Mississippi River watershed.

Scientists started predicting a global temperature record months ago, in part because an El Niño weather pattern, one of the largest in a century, is releasing an immense amount of heat from the Pacific Ocean into the atmosphere. But the bulk of the record-setting heat, they say, is a consequence of the long-term planetary warming caused by human emissions of greenhouse gases.

“The whole system is warming up, relentlessly,” said Gerald A. Meehl, a scientist at the National Center for Atmospheric Research in Boulder, Colo.

Men även den första världen och det inbegriper givetvis USA, kommer att bli allt mer ostadigt och extremt. Något som vi redan känner vid här i torkans Kalifornien.

Klockorna klämtar.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “We’re having a heatwave, rekordtemperaturer för den globala uppvärmningen

 1. Johnny

  En intressant analys av makten och dess intressen som berör även rubricerat ämne:

  “Den allra mäktigaste internationella gruppen är som jag påpekat tidigare de rikaste av de rika – de angloamerikanska oligarkerna som kontrollerar FED (och därmed USA- dollarn som är världens reservvaluta) och de största globala bankerna och företagen. En röd tråd i deras strategi är givetvis att på alla sätt försvaga den nationella dimensionen i matrisen för att obehindrat kunna exploatera marknaderna. De frammanipulerade klimatlarmen och klimatavtalet COP21 var ett viktigt men mindre framgångsrikt steg eftersom länderna behöll självbestämmandet. Andra exempel är projekt som Euron för att eliminera nationella valutor, destabilisering av nationalstater genom att störta ledare som motverkat deras intressen (Irak, Libyen, Syrien, Ukraina) och genom George Soros’ pågående uppmuntran av massmigrationen till EU samt hatpropaganda mot nationalisten Putin som står i deras väg. De vet hur slipstenen skall dras. Genom diverse slutna och halvslutna lobbygrupper (Bilderberg, Trilaterala, Romklubben, Davos m.fl.) bearbetar de intet ont anande nationella makthavare och får dem att dansa efter sin pipa. Vår förre statsminister är ett skrattretande enkelt offer för deras antinationalistiska korståg.”

 2. Johnny

  Allt är helt normalt, det är inte varmare nu än för 100.000 år sedan. “Global Warming” är ett politiskt projekt, en politiserad vetenskap med datormodeller och bluffen har redan avslöjats, “vetenskapsmän” som manipulerar kurvor och statistik, “Hide the Decline”.

  Trots att bluffen avslöjats så fortsätter maktens media med sin skräckpropaganda och Lennart sväljer allt som NYT skriver helt okritiskt. Teorin är fortfarande obevisad. Oljepriset extremt lågt på grund av låg efterfrågan och överskott, billig energi som olja, gas, kol är nödvändigt för att Afrika och Asien skall kunna utvecklas.

  Lars Bern som är Sveriges kunnigaste bloggare kan allt om klimatet, läs honom här:

  http://antropocene.se

Comments are closed.