Politik

Quantitied Self med appar som Instant och Reporter håller reda på hur du lever ditt liv

Quantified Self är en intressant rörelse som går in för att mäta vad vi gör varje dag. Från hur långt vi går, springer eller cyklar, till hur mycket vi sover, äter, tittar på teve, älskar, osv. Ett intressant koncept, som jag själv har fått upp ögonen för med mitt nya Microsoft Band som jag verkligen gillar.

Men det är inte siffror som är intressanta utan analys av siffrorna. Vad siffrorna betyder. Och här är appar som Instant och Reporter inte speciellt intressanta. Javisst, första steget är att vi samlar in data om våra liv. Men vad vi sen vill ha är en liten ruta eller röst som förklarar för oss att nu för vi för sjutton gympa mer, äta bättre, hålla kontakt med våra familjer och eller vänner. Dvs råd som vi kan förstå utan att få se en himla massa siffror.

Kit Eaton skriver i New York Times: Video Feature: ‘Quantified Self’ Apps to Help Track Habits and Identify Patterns

erhaps the simplest quantified-self app is Instant, which is $3 on iOS and free on Android. Instant requires little personal input because it largely runs in the background, tapping into a phone’s systems and sensors to log how many times you unlock your device, how many minutes you use it, the geographic locations you’ve been to, how much time you spend traveling, how many steps you’ve taken and how much walking or running you’ve done.

The app’s home page shows a summary of daily activity and, with a few taps, users can see the history of each item, like fitness activity. The app can also display this history in graph form, making it easier to spot habits.

Alltså AI och kognitiva funktioner som använder alla siffror som såna här appar ellr kroppselektronik samlar in. Och den teknologin är inte här än.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

One thought on “Quantitied Self med appar som Instant och Reporter håller reda på hur du lever ditt liv

  1. Bossebus

    Vad kul,kan den mäta politiskt intresse e.g får du,kan du,vill du.orkar du eller skall du skickas till något detentionläger?

Comments are closed.