Politik

USA:s Israelambassadör Daniel Shapiro ekar Margot Wallström. Kommer han också att bli undersökt för mutbrott?

West Bank wall at Kalandia

USA:s Israelambassadör Daniel Shapiro har ekat Margot Wallströms kritik av Netanyahu-regerings utomrättsliga avrättningen av palestinier och de snabbt utökade bosättningarna. Precis som i fallet Margot Wallström så har kritiken från Israel varit svidande. Vi kan nu räkna med att de svenska Moderaterna och KD kommer att kräva att Daniel Shapiro undersöks för mutor och för illegala våningsaffärer i Stockholm. Ja eller i Washington eller Bollnäs eller var som helst.

New York Times skriver på ledarplats: The Fading Two-State Solution

Given the brittle relations between the Obama administration and Israel, even truth-telling can ignite a firestorm. That happened this week when Daniel Shapiro, Washington’s ambassador in Tel Aviv, delivered a speech that drew unfair rebukes from Israel’s prime minister, Benjamin Netanyahu, and his right-wing government.

Speaking at a security conference, Mr. Shapiro said, correctly, that Israel’s quick-moving expansion of settlements on Palestinian lands “raises honest questions about Israel’s long-term intentions” and commitment to a two-state solution. What really enraged his critics was an observation that during a time of increased violence in Israel and the West Bank, “Too many attacks on Palestinians lack a vigorous investigation or response by Israeli authorities, too much vigilantism goes unchecked, and at times there seem to be two standards of adherence to the rule of law: one for Israelis and another for Palestinians.” A statement from Mr. Netanyahu’s office denounced the second comment as “unacceptable and incorrect.”

Politiker som kritiserar Netanyahuregeringen är uppenbarligen kapabla till vad som helst. Och även om Danirel Shapiro kanske trots allt inte har hyrt en våning av Annelie Nordström, i alla fall inte som man kan bevisa om vi nu ska vara så pjoskiga och kräva bevis, så har han säkert gjort något ännu värre.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

4 thoughts on “USA:s Israelambassadör Daniel Shapiro ekar Margot Wallström. Kommer han också att bli undersökt för mutbrott?

  1. Togga

    Det är en strängt förborgad hemlighet, känd endast av de allra vassaste underrättelsetjänsterna, men det har faktiskt i decennier varit så att just Israel-kritiker har haft en nästintill sjuklig drift att ägna sig åt skumma lägenhetsaffärer.

  2. Christer W

    Ja, Jan Guillo har rätt i allt han skriver om drevet mot Wallström. Det att han poängterar att det är ett fegt gäng är nog lindrigaste laget som kritik.
    Tänk om det också är ett omoralisk och etiklöst gäng vars egna bykar inte tål dagens ljus som det jaktsällskapet representerar. Jag skulle inte bli förvånad.

Comments are closed.