Politik

Turistbloggen, följ med till fascinerande Japan

Tags:

När jag började studera kinesiska så var japanska det andra-språk man måste lära sig. Och så snart jag hade börjat läsa kinesiska på universitetet i Taipei i Taiwan så köpte jag en piratkopierad version av Tetsuji Morohashis13-volymers klassiska ordbok 大漢和辞典 eller Dai Kan-Wa Jiten en av världens stora ordböcker.

Trots att jag studerade japanska så kom jag aldrig till Japan men har alltid varit intresserad av japansk kultur. Jag älskar japansk mat och äter det så ofta jag kan. Jag gillar också Zen-buddism och Go-spelet och givetvis japansk film, som Jiro Dreams of Sushi:

Förra året hittade jag en intressant genre av YouTubevideon som lagts ut av västerländska tjejer som är bosatta i japan och som gör videon av sina små våningar i Tokyo. En av de många udda genren som man ständigt hittar på YouTube.

Via den vägen så brukar jag kolla på videon från Japan och hittade nyligen Kyde and Erics trevliga YouTube-kanal med videon som de tar från sitt liv i Japan.Det finns hur mycket Japansk kultur i Silicon Valley som helst, inklusive japanska skolor, Japantown i San Jose, en japansk trädgård i San Francisco och ett mycket fint japansk tempel i Saratoga.

Det skulle vara kul att besöka Japan en gång i livet men vi får se.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien