Politik

Blockchain mer än Fintech, Blockchain + Sakernas Internet = sant!

En av de hetaste teknologierna förra året var den distribuerade transaktionsdatabasen Blockchain implementerad i Öppen Kod. En teknologi som lovar att modernisera dagens tröga och dyra finansiella transaktioner på samma sätt som Internet förvandlade hur miljarder människor kommunicerar.

Men Blockchain kan användas på betydligt fler områden än enbart Fintech, dvs den finansiella sektorn. Minst lika intressant är Sakernas Internet, med oräkneliga sensorer och andra elektroniska prylar som kommunicerar i ett distribuerat nätverk. Och där passar BlockChain in som hand i handske.

Stan Higgins skriver i Coindesk: IBM Reveals Proof of Concept for Blockchain-Powered Internet of Things

IBM and Samsung chose three protocols – BitTorrent (file sharing), Ethereum (smart contracts) and TeleHash (peer-to-peer messaging) – to underpin the ADEPT concept. ADEPT was formally unveiled at CES 2015 in Las Vegas.

According to the draft paper, blockchains deployed within the ADEPT system would serve as a ledger of existence for billions of devices that would autonomously broadcast transactions between peers in a three-tier system of peer devices and architecture. By using an implementation of the bitcoin protocol, ADEPT could serve as a bridge between many devices at low cost.

De tre protokollen är alltså Telehash, BitTorrent och Ethereum. Och tillsammans bildar dom alltså en mycket spännande infrastruktur för Sakernas Internet.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien