Politik

Salvador Dali, Walt Disney och Virtual Reality: Archeological Reminiscence of Millet’s Angelus

Hajpen kring Virtuell Realitet ökar. Facebook har satsat två miljarder dollar på VR-företaget Pculus Rift som synd överallt på de flesta Hackathon. Google Cardboard är en billig variant av VR och Apples VD Tim Cook har sagt att VR är cool, i ett tecken på att även Apple kan komma att satsa på VR.

Men hur ser VR verkligen ut i praktiken. Kolla ovanstående video som är en VR-version av Salvador Dalis ikoniska målning Archeological Reminiscence of Millet’s Angelus från 1933-35 så får man se hur VR kan se ut när den är som bäst.

Salvador Dalí Gets the Virtual-Reality Treatment

VR kommer till en stor del att handla om videospel, Holywood, men kan också få användning inom skola och utbildning, det militära för att träna soldater osv. Men jag tror inte att det kommer att bli mer än en nisch. Det kan bero på att jag inte riktigt kan få grepp om vad som är så märkligt med VR.

Vad som skulle vara coolt skulle vara om kan kunde få se en VR-version av det gamla Aten eller dagens Beijing in i minsta detalj så att man kunde gå omkring i en stad som jag idag kan med Hitta.se eller Google Maps.

Framtiden får utvisa.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien