Politik

Sex och Super Bowl i Silicon Valley. Fans, Paranoid Fan, flygvapnet och trafficking

49ers & Levi's Stadium #NinersYodel #LevisStadium

Levi’s Stadium i Santa Clara

Nu på söndag den sjunde februari smäller det i Santa Clara här i Silicon Valley. Då går nämligen årets Super Bowl av stapeln med en match mellan Carolina Panthers och Denver Broncos. Och för den som inte vet vad Superbowl är så är det ett enormt ståhej kring finalmatchen i amerikansk fotboll inom USA:s nationella (NFL).

Inte bara så att, som Davey Alba skriver i Wired Magazine, en miljon besökare kommer att invadera San Francisco och Silicon Valley, Silicon Valley Is Commandeering San Francisco’s Super Bowl

While the actual football game will be played at Levi’s Stadium in Santa Clara, about 40 miles away, San Francisco—a city home to so many companies that exist to “disrupt”—will itself be disrupted in a huge way.In the days leading up to the game, about a million visitors will descend upon what, geographically, is a relatively small city by the bay (total land area: 46.9 square miles) for a massive pregame celebration. For almost three weeks in all, street closures and public transportation interruptions make way for Super Bowl City, a free fan village by the Embarcadero waterfront, and the NFL Experience, an interactive theme park at the massive Moscone Center in San Francisco’s South of Market district. Dozens of parties will crop up closer to game day. And while a free Alicia Keys concert sounds exciting (!), there’s no doubt it’ll be loud—and expensive for San Francisco. According to a recently released city budget analysis, hosting the Super Bowl will cost San Francisco close to $5 million.

Idag spelar appar en allt viktigare roll för fansen och en av de många populära apparna är Paranoid Fan, som Arjun Kharpal beskriver i New York Times: Sport gets sexy? Meet the Tinder for sports fans

Ever fancy a beer before a soccer game, or want to play a sport but have nobody to do it with? Well a bunch of apps are popping up to try and solve this problem, with one even calling itself a “Tinder-style” sports app.

Social networking services have exploded over the past couple of years, and as the market becomes more saturated, apps are striving to differentiate their services. From dating sites to social networks for doctors, start-ups have battled to find a niche — and this is where sports apps are hoping to succeed.

Former Merill Lynch trader, Agustin Gonzalez, is the founder of Paranoid Fan, an app that connects you with other fans of your team in the same area.

Fråga, finns det liknande Svenska appar för fans i Sverige?

När jag pratade med några startupföretag för några veckor sen fick jag till min förvåning reda på att trafficking grasserar under Super Bowl. Det är ett mycket allvarligt problem som säkert också förekommer i skuggan av sportevenemang i Sverige. Så en grupp tjejer här i Silicon Valley utvecklar en app för att hjälpa till mot trafficking.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

4 thoughts on “Sex och Super Bowl i Silicon Valley. Fans, Paranoid Fan, flygvapnet och trafficking

  1. Christer W

    Allt handlar om vilken sidan av “scenen” (F1, fotbollsplan, estraden, manegen etc.) man tillhör, och att man inte låser hotellrummets dörr. Då kan man få oväntad gäst eller gäster, kostnadsfritt.

  2. San

    Formel 1 är det en del trafficking kring, klubbfotboll i Europa är väldigt annorlunda mot USA. Det är en betydligt lokalare, återkommande företeelse. Går du på match så känner du folket som är omkring dig.

  3. Peter Andersson

    Inför fotbolls-VM i Tyskland 2006 rapporterade svensk gammelmedia med förställd fasa hur den lokala bordellindustrin och gatuprostitutionen därnere skruvade upp “bemanningen”. Efteråt rapporterade de, med stor besvikelse, att branschen hade haft sin värsta krismånad någonsin. Verkligheten tycks vara att riktigt stora folksamlingar har negativ effekt på mäns vilja att betala för sex, det finns ju trots allt samtidigt massor av vanliga unga friska vackra kvinnor att ragga på och luften är redan laddad på rätt sätt.

Comments are closed.